Saadet Partisi referandumda ne yapacak?

Saadet Partisi referandumda ne yapacak?

Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun gazeteci ve yazarlar buluşmasındaki izlenimlerini yazdı. Öksüz, Karamollaoğlu'nun iki cümlesini öne çıkardığı yazısında şu önemli noktaları aktardı:

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz Perşembe günü akşam, İstanbul'da birçok gazete ve televizyon kanalının önde gelen yazar, haber müdürü ve muhabirlerinin katıldığı toplantıda özellikle anayasa değişikliği konusuna değinerek Saadet Partisi'nin oyunun rengini açıklamıştı. Büyük yankı uyandıran toplantı ve açıklamanın izlenimlerini Adnan Öksüz köşesinden yazdı.
 

Saadet referandumda ne yapacak?

“İyi bir yöneticinin gerektiği durumlarda kendisini eleştiren danışmanlara ihtiyacı var.”
 
“Bir yönetici, idareci kendisinden daha başarılı insanlarla çalışmazsa başarılı olması mümkün değil.”
 
Yukardaki iki cümle, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na ait. Temel Bey, İstanbul’daki medya buluşmasında ifade etti bu düşüncelerini. 
 
Peki, toplantıda başka neler oldu, neler yaşandı? İşte aldığım notlar ve izlenimlerim:
 
* Temel Bey’in toplantısında saydım; tamı tamına 6 tane TV mikrofonu vardı…İlgi büyüktü… TV5,programı başından sonuna kadar canlı verdi. 
 
* Çok renkli ve geniş yelpazeli bir katılım oldu diyebilirim. Yeniçağ’dan Arslan Bulut da oradaydı, Aydınlık Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel de…Başka kimleri mi gördüm; Yalçın Bayer, İsmail Saymaz (Hürriyet), Nevzat Çiçek (Habertürk), Hakan Albayrak, Mehmet Ocaktan (Karar), Adnan Türkkan (Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni), Murat Hazine (Timetürk Genel Yayın Yönetmeni), Serdar Arseven (Milat Genel Koordinatörü), Davut Şahin, Faruk Köse gözüme takılan isimlerdi.
 
* Temel Karamollaoğlu, çok net mesajlar verdi. Dedi ki mesela, “Referandum sürecinde CHP gibi bir ‘Hayır’ kampanyası yürütmeyeceğiz. Zaten bir kampanya için yeterli maddi gücümüz de yok!”
 
En dikkat çeken söylemi, “Hayır” yerine “Evet demiyoruz” oldu! Ama hemen peşinden de “gerekçelerini” sıraladı. 
 
Peki, neler söyledi, Temel Karamollaoğlu; 
 
* “Türkiye’nin bir numaralı meselesi anayasa değişikliği mi? Nedir bu acele? Ben bu aceleciliği anlayamıyorum.”
 
* “Bizim Kıbrıs diye bir meselemiz yoktur. 1974 Harekâtı’ndan sonra KKTC’nin kurulmasıyla birlikte Kıbrıs meselesi halledilmiştir.”
 
* “15 Temmuz darbesini yapanlar 10 yıl içinde devletin sinir uçlarına kadar sızmışlar. Aynen Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, “Özür diliyoruz, göremedik!” diyen başkaları da olabilir. Yaftalananlar var. Milli Görüş’ten bile gözaltına alınanlar var. Bu yanlışlar bir yandan düzeltilmeye çalışılıyor ama biraz yavaş ilerliyor.”
 
* “Bu kadar girift ve komplike bir hareketin (15 Temmuz darbesi) sadece FETÖ yapılanmasıyla olabileceğine binde bir ihtimal bile vermiyorum. CIA, MOSSAD bu işe girmiştir. Bizi üzen bu kadar bihaber olunmasıdır.”
 
Adnan Öksüz'ün yazısının tamamını okumak için tıklayın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.