Saadet Partili vekilden seçimsiz atamaya tepki

Saadet Partili vekilden seçimsiz atamaya tepki

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Harran Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı'na seçimsiz yapılan atamayı Meclis'e taşıdı.

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde Harran Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı’na seçim yapılmadan yapılan atamanın durumunu sordu.

26 Kasım 2018 tarihinde,  Şanlıurfa Harran Üniversitesi’nde Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu’nun atama ile ilan edilmesinin sebebini soran Karaduman, ilgili mevzuata göre bunun seçimle belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

ÖĞRENCİLERE ŞİFAHİ AÇIKLAMAYA YAPILDI

“Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu’na iki dönemdir başkan olarak atanan şahsın, ilk ataması yapıldığında öğrencilikle ilişiğinin bulunmadığı, atama yapıldıktan sonraki bir tarihte yüksek lisans öğrencisi olarak kabul edildiği iddiası doğru mudur?” diye soran Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Karaduman, öğrencilere yapılan şifahi açıklamaya dikkat çekti.

Karaduman, Yükseköğretim Kurulu’nun önümüzdeki dönemde yönetmelik değiştireceği için 2018-2019 eğitim ve öğretim yılına mahsus olmak üzere konsey başkanlığına eski başkanların atanması için üniversitelere yazı gönderdiği bilgisini de TBMM gündemine taşıdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum