Saadet adayları görücüye çıktı

Saadet adayları görücüye çıktı

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Hasan Hüseyin Uyar'ı, Karatay Belediye Başkan Adayı Sinan Toprak'ı, Meram Belediye Başkan Adayı Hüseyin Saydam ve Selçuklu Belediye Başkan Adayı Kenan Özcan'ı kamuoyuna tanıttı

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı, Bayır Diamond Otel'de düzenlenen bir basın toplantısı ile Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Hasan Hüseyin Uyar başta olmak üzere, merkez ilçe belediye başkan adayları ve diğer 15 ilçe adayını kamuoyuna tanıttı. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimi öncesinde yürütülecek seçim çalışmaları hakkında bilgilerin verildiği ve teşkilat tarafından seçim manifestosunun da açıklandığı aday tanıtım toplantısına; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, parti Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Hasan Hüseyin Öz, İl Başkan Vekili Ahmet Büyüktermiyeci, Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa, Meram Belediyesi Eski Başkanı Veysel Candan, Karatay Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Şen, Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Hasan Hüseyin Uyar, merkez ilçe belediye başkan adayları ve parti yönetimi katıldı.

BELEDİYELER YETİM MALINA EL UZATMAMALI

Programın açılışında, 2004 yılında belediyeleri teslim ettiklerinde “Sıfır borç, sıfır borç ve sıfır borç” dediklerini hatırlatan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, “Sosyal belediyecilik anlayışını Türkiye'ye yerleştirdik ve halkla iç içe olduk. Kısacası efsane belediyecilik anlayışını zihinlere kazıdık” dedi. Milletin bir beklenti içinde olduğunu söyleyen ve bu anlamda da taleplere en doğru cevabı verecek olan belediyecilik anlayışının yine Milli Görüşçüler olduğunu belirten Yalman, “Bizim belediyecilik anlayışımızın temelinde öncelikle işi ehline vermek vardır. Yine bizim anlayışımızda halkla iç içe olmak vardır. Şeffaf belediyecilik anlayışı olmalıdır. İhalelerde, imar düzenlemelerinde sorgulanabilir ve hesap verebilir bir belediyecilik ön planda tutulmalıdır. Biz, bunları yaptık. Türkiye'de israf anlayışı hakimdir. Tasarrufa riayet eden bir anlayış gereklidir. En az para ile en ucuza ve en hayırlı hizmet sunmak önemlidir. Toplum tarafından belediyeler ile ilgili bu tarz şikayetler alıyoruz. Milli Görüş belediyeciliği, sosyal belediyecilik anlayışını ilk kez topluma kazandırdı. İstihdama imkân hazırlayan bir belediyecilik anlayışımız var. Ankara Yolu'ndaki sanayi bölgesi, bu anlayışın neticesinde ortaya çıkmıştır. Emanete tam sahip çıkılmalıdır. Yetim malına el uzatılmamalıdır. Belediye başkanlığı makamına gelen kişilerin, milletin malına ve emanetine öyle sahip çıkmalıdır. Kullanılan peçete bile ikiye bölünerek kullanılmalıdır. Biz, böyle bir belediyecilik anlayışını öngörüyoruz. Yetim malına sahip çıkmaktan kastımız da budur. Bizim belediye başkanlığımız döneminde Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere hizmet verme mecburiyeti yoktu. Milli Görüş belediyeciliği buna rağmen kanunlar çerçevesinde yardımda bulunmaya çalıştı. Taşkent Balcılar'da bir afet oldu. Devletten önce belediye olarak yardıma biz gittik. Gölcük depreminde de devletten önce yardıma giden Milli Görüş belediyeleri olmuştur. Belediyecilik, böyle yapılır. Halka hizmet, hakka ibadettir. Bu cümle lafta değil, fiiliyatta olmalıdır” şeklinde konuştu.

SAADET PARTİSİ'NİN HİÇ BİR PARTİ İLE BAĞI YOK!

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Hasan Hüseyin Uyar da, konuşmaya kendini tanıtarak başladı. Saadet Partisi'nin her noktada seçime kendi adayları ile gireceğini aktaran Uyar, Saadet Partisi'ni diğer partiler ile bir hareket etmiş gibi göstermenin vicdana sığmayacağını kaydetti. Uyar, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz, tek başımıza seçime gireceğiz. Bizim dışımızda 2 ittifak var. Bunların biri Cumhur diğeri de Millet ittifakı. Tek olarak seçime giren parti biziz. Yerel ölçekte bazı meselelerin konuşulmaması adına, ortaya çıkan sıkıntıların, yolsuzlukların konuşulmaması adına bu tür laflar her seçimden önce ortaya atılır. Gündem böyle değiştirilir. Saadet Partisi'nin HDP ile herhangi bir görüşmesi olmadığı gibi, bir seçim ittifakı da yoktur. Bu iddiayı ortaya atan arkadaşlara bir soru sormak isterim. Eğer HDP, PKK ile ilişkilendirilmiş bir parti ise iktidarda bulunan ve onunla birlikte ittifak içinde olan MHP, HDP'ye mecliste ne için Meclis Başkan Vekilliği görevi verdi? Madem HDP böyle bir parti, 80 trilyonluk seçim yatırımı neden yapıldı? Hiçbir şekilde HDP ile ilişkilendirilmeyecek Saadet Partisi'ne bu iftira atılacak, algı oluşturulmaya çalışılacak ve yerel seçimleri bir beka sorunu haline getirilecek... Pes doğrusu. Altını çizerek söylüyorum. Bizim herhangi bir parti ile bağımız yok. Bu nasıl bir algıdır? Milletimizin Saadet Partisi'ne bir teveccühü var. Bu oyunu bozacak olan milletimizdir. 

ÖĞRENCİLERE ULAŞIM BEDAVA OLACAK

Konya'nın büyük bir trafik ve otopark sorunu ile karşı karşıya kaldığını vurgulayan Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uyar, “Biz, şeffaf belediyecilik anlayışını ve merhameti ötelemeyeceğiz. Kapımız herkese açık olacak. Şehir içinde yaşanan olumsuz bir olayın vebalinin üzerimizde olduğunun bilincini taşıyacağız. Nasıl ki ulaşım, 65 yaş üstüne bedava ise öğrencilerimize de bedava yapacağız. Öğrenci, ne olursa olsun bizim anlayışımıza göre fakirdir. Hesap verebilir bir belediye olacağız. Bu ve bunun gibi projelerimizi ilerleyen günlerde yine sizlerle paylaşacağız” dedi.

KONYA'YA BELEDİYECİLİK MÜHRÜNÜ VURDUK

31 Mart Mahalli İdareler seçimine az bir zaman kaldığını dile getiren Saadet Partisi Konya İl Başkan Vekili Ahmet Büyüktermiyeci de şunları kaydetti: “Saadet Partisi'nin her yerde olduğu gibi Konya'nın 31 ilçesinde de kendi adayını çıkaracak. Bu hafta sonuna kadar bütün eksikliklerimizi bitireceğiz. Çalmadık kapı, gezilmedik köy ve mahalle bırakmayacağız. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun, bütün kardeşlerimizin oyuna talip olacağız. Milli Görüş belediyeciliği ile Konya'da vatandaşlarımıza ve esnafımıza hizmetimizi yaptık. Konya'ya Milli Görüş belediyeciliği mührünü vurduk. Tüm Türkiye'ye örnek olduk.”

DOMATES PATLICAN ISPANAK SİYASETİNİ BIRAKIN!

Aday tanıtım toplantısında söz alan Meram Belediyesi Eski Başkanı Veysel Candan ise belediyeleri önce vatandaşların sorgulaması gerektiğinin altını çizdi. Vatandaşın belediye harcamalarının nereye akıtıldığını bilmesi gerektiğine değinen Candan, belediye meclis toplantılarının televizyon kanallarından canlı verilmesi teklifinde bulundu. Belediye bütçelerinin internet sitelerinde günü birlik açıklanması teklifinde de bulunan Candan, “Bu paralar nereye gidiyor öğrenelim. Belediye başkanının boyuna veya kilosuna bakılarak oy verilmez. Ya da reisin partisi diye de oy verilmez. İstanbul'a ihanet ettik denildi. Arkasından binalar yıkıldı. Şimdi de hesabını soracağız diyorsunuz. 16 yıldır iktidarda olan siz değil misiniz? AK Parti gönül belediyeciliği yapacakmış. 16 yıldır neredesiniz? Hangi gönüle girdiniz, hangi belediyeciliği yaptınız? Ben, AK Parti'nin bu reklam çalışmalarını görünce gerçekten gülüyorum. Emekli kahvehaneleri yapılmış. Bizim buna değil, emeklilerin de üretebileceği yerlere ihtiyacımız var. Millet kıraathanelerine orada çay içip, kek yiyip sohbet edenlere değil, orada iş üretecek adama ihtiyacımız var. Domates, patlıcan, ıspanak siyasetini bırakın. Görünen ortada. 16 defa bütçe hazırlayan bir hükümet, bir kez mi denk bütçe oluşturamaz? Bir belediye, 30 günlük Ramazan ayı içinde eski para ile 1 trilyon 200 milyar para öder mi? Bu nasıl belediyecilik?” diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL

Hasan Hüseyin Uyar Büyükşehir Belediye Başkan adayı

2-2-hasan-huseyin-uyar.jpg

Konya’nın Hadim ilçesinde 1975 yılında doğan Hasan Hüseyin Uyar, Konya İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Uyar, Refah Partisi Konya ve İstanbul İl Gençlik Kolları’nda, Milli Gençlik Vakfı’nın çeşitli kademelerinde görev aldı. 2011 ve 2015 Genel Seçimlerinde Milletvekili Adayı oldu. Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkanlığı yapan Avukat Hasan Hüseyin Uyar evli ve 3 çocuk babasıdır.

Hüseyin Saydam Meram Belediye Başkan adayı

2-3huseyin-saydam.jpg

1979 yılında Konya'nın Meram  ilçesinde doğdu. İlk,orta ve lise tahsilini Konya'da tamamladıktan sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Teknikerliği bölümünden mezun oldu. MGV ve Saadet Partisi'nde çeşitli kademelerde görev yaptı. Son olarak Saadet Partisi Konya Konya Teşkilat Başkanlığı görevinde bulundu. Evli ve iki çocuk babasıdır. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Saadet Partisi 25. Dönem milletvekili adayıdır.

Sinan Toprak Karatay Belediye Başkan adayı

2-4sinan-toprak.jpg

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde 1983 yılında doğan Sinan Toprak, Konya Hocacihan İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri bölümünü bitiren Toprak, Tarım Makineleri Anabilim Dalı'nda Yüksek Lisans yaptı. Saadet Partisi İl Başkan Yardımcılığı yaptı. 2015 Genel Seçimlerinde Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı oldu. Pançaoğlu markasıyla tarım makineleri üreten ve firması sektörde önemli bir yere sahip olan Sinan Toprak evli ve 3 çocuk babasıdır. İleri seviyede İngilizce bilmektedir.

Kenan Özcan Selçuklu Belediye Başkan adayı

2-5kenan-ozcan-.jpg

1977 yılında Konya’da doğan Kenan Özcan, ilköğrenimini Konya’da tamamladı. Konya Gazi Lisesi’nden mezun olan Özcan, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri bölümünü tamamladı. Proken Tarım Makineleri firmasını kurarak tarım aletleri üzerine projeler geliştiren ve üretimlerini gerçekleştiren Özcan, kısa sürede Konya’nın önemli tarım makineleri üreticilerinden birisi haline gelmiştir. Sanayici Kenan Özcan evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum