Rüzgar Enerjisi Sektöründe Kalifiye Eleman İhtiyacı Artırıyor

Rüzgar Enerjisi Sektöründe Kalifiye Eleman İhtiyacı Artırıyor

Hamburg’da bu yıl ilk kez gerçekleşen Uluslararası Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ziyaretçi akınına uğradı.33 farklı ülkeden bin 250 firmanın stant açtığı fuar dünyanın dört bir tarafından 33 binden fazla uzman ziyaretçiyi...

Hamburg’da bu yıl ilk kez gerçekleşen Uluslararası Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ziyaretçi akınına uğradı.

33 farklı ülkeden bin 250 firmanın stant açtığı fuar dünyanın dört bir tarafından 33 binden fazla uzman ziyaretçiyi ağırladı. Fuarda sektördeki gelişmeler ve imkanlarla ilgili sunumlar yapıldı.

Ziyaretçilerin de fuardan çok memnun kaldıklarını kaydeden Hamburg Fuar ve Kongre Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Bernd Aufderheide, “Çok başarılı geçen fuarda firmalar müşterilerle buluştu, yeni anlaşmalar imzaladı.” dedi.

Firma ve ziyaretçilerin yanı sıra 22 ülkeden 24 delegasyon geldiğini hatırlatan Aufderheide, “Fuar Hamburg’da ilk kez düzenlenmesine rağmen küresel ticaret için en uygun yer olarak kendini kabul ettirdi.” diye konuştu.

Hamburg’un rüzgar enerjinin başkenti olduğunu belirten Eyalet Başbakanı Olaf Scholz, “Burada sadece rüzgar türbinleri ve rüzgar çiftlik üreticileri yok, aynı zamanda sektör için proje geliştiren, kurulum ve bakım hizmeti veren çok sayıda orta ölçekli şirket var. İyi ki bu fuar kuzeyde yapılıyor.” dedi.

SEKTÖRDE KALİFİYE AÇIĞI GİDEREK ARTIYOR

Özellikle Almanya gibi enerji dönüşümü planlayan ülkelerle birlikte dünyanın dört bir yanında yenilenebilir enerjiye, dolayısıyla rüzgar enerjisine ilgi giderek artıyor.

Uzmanlar sektördeki gelişmelerle birlikte kalifiye açığının da giderek arttığına dikkat çekerken, sonradan kalifiye olmak isteyenlere yardımcı olan Hamburg Elbcampus Yeterlilik Merkezi sektöre kalifiye kazandırmak için yoğun çaba sarf ediyor.

2010 yılından beri sektöre 500 kalifiye elaman kazandırdıklarını ve aynı şekilde devam ettiklerini belirten Elbcampus Müdürü Heinrich A. Rabeling, “Bu sektör dışarıda temiz havada çalışmak isteyen, yüksekli korkusu olmayan ve teknik konularda meslek eğitimi almış gençlere iş garantili büyük imkanlar sunuyor.” dedi.

Hamburg Zanaatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Hjalmar Stemmann ise rüzgar enerjisinin sadece sanayi olmadığını, sektörün aynı zamanda el sanatlarını da ilgilendirdiğini dile getirdi. Elektrikçilik veya oto tamirciliği gibi meslek öğrenenlerin sektöre kolay geçebileceğini kaydeden Stemmann, “Bu tür mesleği olmayanlar biraz daha fazla gayret sarf eder.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.