Rüzgâr Enerjisi Sektöründe Almanya’nın Türkiye´ye Yatırımları Artıyor

Rüzgâr Enerjisi Sektöründe Almanya’nın Türkiye´ye Yatırımları Artıyor

Almanya Rüzgâr Enerjisi Federasyonu Türkiye´ye yaptıkları yatırımların gün geçtikçe arttığını bildirdi. Rüzgârdan üretilen elektrik sektöründe Avrupa´da ilk ona girmeyi başaran Türkiye´nin en önemli ortağı ise Almanya. Türkiye’de...

Almanya Rüzgâr Enerjisi Federasyonu Türkiye´ye yaptıkları yatırımların gün geçtikçe arttığını bildirdi. Rüzgârdan üretilen elektrik sektöründe Avrupa´da ilk ona girmeyi başaran Türkiye´nin en önemli ortağı ise Almanya. Türkiye’de 2012 yılında 29 bin, 2013 yılında 31 bin adet rüzgâr enerji türbini kuran Alman şirketleri bu gelişmeden çok memnun olduklarını açıkladılar. 2011 yılında yaşanan Fukuşima Nükleer Santralı kazaları ardından Almaya hükümeti tarafından başlatılan yenilenebilir enerjiye geçiş süreci tüm hızıyla devam ediyor.

Hıristiyan Demokrat Birliği - Hür Demokrat Parti koalisyonunun 2011 yılında karara bağlamış olduğu enerji ajansına göre Almanya 2022 yılına kadar bütün nükleer enerji santrallerini kapatacak ve ülkenin enerji ihtiyacını doğal kaynaklardan temin edecek. Bu bağlamda altı aylık ara raporu açıklayan Almanya Rüzgâr Enerjisi Federasyonu gelişmenin son derece hızlı olduğunu bildirdi. Almanya’nın en önemli rüzgâr enerji türbinleri üreticilerinden olan Nordex şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Lars Bondo Krogsgaard, “Geçen seneye göre hızlı bir gelişme elde ettik. Almanya genelinde 650 rüzgâr enerjisi santrali kurduk ve yüzde 60 büyüdük” dedi.

Yenilenebilir enerji sektöründe Türkiye ile Almanya arasında elde edilmiş olan ticari hacmin de sürekli büyüdüğünü kaydeden Krogsgaard, Alman şirketleri tarafından 2012 yılında 29 bin ve 2013 yılında 31 bin adet rüzgâr enerji türbininin kurulmuş olduğunu paylaştı. Krogsgaard, sözlerine şöyle devam etti. “Türkiye´de büyük yatırımlarımız var. Benim çalıştığım Nordex şirketinin Türkiye´deki pazar payı çok yüksek. Türkiye´de de birçok insan istihdam ediyoruz.”

Avrupa Rüzgâr Enerjisi Birliği'nin verilerine göre Türkiye’nin kurulu rüzgâr enerjisi kapasitesi 2012 sonunda 2312 megavat iken geçen yıl devreye giren yatırımlarla 646 MW ilave kapasite artışı sağlandı. Türkiye böylece 2013 sonunda 2956 MW kapasiteye ulaştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.