Rusya’ya Yönelik Yaptırımlar 1-2 Yıl Sürebilir

Rusya’ya Yönelik Yaptırımlar 1-2 Yıl Sürebilir

Rusya Maliye eski Bakanı Aleksey Kudrin, Rusya’ya yönelik yaptırımların 1-2 yıl sürebileceğini, ancak daha sıkı yaptırımların uygulanmasını beklemediğini söyledi. Londra’da düzenlenen bir forumda konuşan Kudrin, “Ben yaptırımların...

Rusya Maliye eski Bakanı Aleksey Kudrin, Rusya’ya yönelik yaptırımların 1-2 yıl sürebileceğini, ancak daha sıkı yaptırımların uygulanmasını beklemediğini söyledi.

Londra’da düzenlenen bir forumda konuşan Kudrin, “Ben yaptırımların 1-2 yıl süreceğini düşünüyorum. Ukrayna’nın doğusu ile ilgili statünün belirlenmesine bağlı. Statü belirlenene kadar yaptırımlar uygulamada kalır… Ancak ek yaptırım gelmez.” öngörüsünde bulundu.

Ukrayna’da yaşanan iç savaşa müdahil olduğu gerekçesi ile Batılı ülkeler Rusya’ya yaptırım uyguluyor. Enerji ve bankacılık sektörü ile savunma sanayini etkileyen yaptırımlara karşı Rusya’da Batılı ülkelerden gıda alımını durdurdu.

Ukrayna’da hafta sonunda yapılacak parlamento seçimleri, gelecek haftaya ertelenen doğalgaz anlaşması ve ateşkesin devam etmesi Rusya’nın ekonomik durumu üzerinde etkili oluyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yaptırımlar nedeni ile Avrupa Biriliği ülkelerinin 2015 sonuna kadar 90 milyar Euro zarar edeceğini açıklamıştı. Yaptırımlar Rusya’ya düşen petrol fiyatları, yabancı yatırım zayıflaması ve rublenin aşırı değer kaybı olarak yansıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.