Rusya'nın Almanya'da Yoğun İstihbari Faaliyette Bulunduğu Öne Sürüldü

Rusya'nın Almanya'da Yoğun İstihbari Faaliyette Bulunduğu Öne Sürüldü

Rusya lideri Vladimir Putin’in Almanya’yı yıllarca gizli servis çalışanları üzerinden takip ettirdiği ve siyasi ve ekonomik konularda ciddi bilgiler topladığı öne sürüldü.

Rusya lideri Vladimir Putin’in Almanya’yı yıllarca gizli servis çalışanları üzerinden takip ettirdiği ve siyasi ve ekonomik konularda ciddi bilgiler topladığı öne sürüldü. Alman Anayasa Koruma Teşkilatı Başkanı Maassen, “Almanya’ya hiçbir ülke Rusya kadar istihbarat konusunda önem vermemiştir.” dedi.

Avrupa Birliği ve Rusya arasında yaşanan Ukrayna krizi sürerken, Alman makamlarından Rusya’nın Almanya’da yaptığı istihbari çalışmalara yönelik ilginç açıklamalar geldi.

Rusya’nın özellikle Almanya’daki dış politika, ekonomi ve bilim çevrelerini ciddi şekilde takibe aldığını duyuran Welt gazetesi, bu sayede çok fazla bilgiye ulaştığını öne sürdü.

Gazeteye konuşan Almanya’da iç istihbarattan sorumlu Anayasa Koruma Teşkilatı (AKT) Başkanı Hans Georg Maassen, “Almanya’ya hiçbir ülke Rusya kadar istihbarat konusunda önem vermedi.” dedi.

AKT Başkanı’na göre, Rusya’nın büyükelçilik ve konsolosluk çalışanlarının üçte biri Rus gizli servisine çalışan ajanlardan oluşuyor.

Rus “elçilik çalışanları” Alman siyasileri, ekonomi ve vakıf çalışanlarını yemek ve özel programlara davet ediyorlar ve bu sayede yakınlık kurup bilgi topluyorlar. Etkinliklerin maddi giderleri ise tamamen Rusya tarafından ödeniyor.

Alman istihbarat birimleri, Ruslara bu kadar kolay “yem olan” Almanlar konusunda şaşkınlık yaşadıklarını belirtirken, istihbari faaliyetler için yapılan programların ve buluşmaların “Almanya’da suç kapsamına girdiği” konusunda uyarıda bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.