Rusya’dan Paris’e Yılbaşı Sürprizi

Rusya’dan Paris’e Yılbaşı Sürprizi

Rusya, Ukrayna krizi ve Mistral savaş gemilerinin teslimatının ertelenmesi nedeni ile ilişkilerin gergin olduğu Fransa’ya yılbaşı ağacı hediye etti. Ağaç, Paris’te bulunan dünyaca ünlü Notre Dame Katedrali’nin önüne dikilecek.Rusya’nın...

Rusya, Ukrayna krizi ve Mistral savaş gemilerinin teslimatının ertelenmesi nedeni ile ilişkilerin gergin olduğu Fransa’ya yılbaşı ağacı hediye etti. Ağaç, Paris’te bulunan dünyaca ünlü Notre Dame Katedrali’nin önüne dikilecek.

Rusya’nın Fransa Büyükelçisi Aleksandr Orlov, basına yaptığı açıklamada, yılbaşı hediyesiyle birlikte, iki ülke arasındaki siyasi alandaki gerilimlerin iki ülkenin dostluğunu bozmayacağını gösterdiğini söyledi.

Fransa’nın başkentinde bulunan Notre Dame Katedrali, bu yıl ağaç satın almak ve kurmak için gerekli olan 80 bin Euro’yu toplayamamıştı. Kadetral patriği aralarında Rusya’nın da bulunduğu yabancı konsolosluklara yardım çağrısı yaptı. Moskova da bu işe talip olan ilk ülke oldu.

Fransız Boulevard Voltaire gazetesi, Fransızların bu muhteşem hediyeyi asla unutmayacaklarını ve Rusya sayesinde en ünlü katedrallerinin önünde yılbaşı ağacı bulunacağını yazdı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.