Rusya'dan özür sınıra yansıdı: Angajman serbest!

Rusya'dan özür sınıra yansıdı: Angajman serbest!

Rusya'dan özür sınıra yansıdı: Angajman serbest!Türkiye, Rusya ile ilişkileri düzeltmesinin ardından Suriye'ye karşı 2012'de ilan ettiği milli angajman kurallarını NATO'nun angajman kurallarıyla değiştirdi.

Suriye'de harekat yürütülen koalisyn uçakları ile koordinasyonu geliştiren bu girişim ayrıca Suriye sınırından gelebilecek hava ihlallerini de esnekleştiriyor. NATO'nun angajman kurallarının kabul edilmesinin ardından Türk uçaklarının koalisyon uçaklarıyla birlikte IŞİD'e yönelik operasyonlara katılabileceği dile getirildi. Rusya ile ilişkilerde yeniden yumuşama sağlanmasının ardından hava sahası ihlallerine verilecek tepki de NATO standartlarına getirildi.

Buna göre, 'üçüncü ülke' uçaklarının hava sahası ihlali durumunda uyarılar daha uzun süre yapılacak. Kabul edilen NATO angajman kuralarına göre ihlali gerçekleştiren uçakla görsel temas sağlanacak ve buna rağmen tehdit oluşturmaları halinde Türk hava sahasından çıkarılması sağlanacak. 

İhlal eden uçak uzun bir süre uyarıldıktan ve tüm bu uyarı ve ihtarlar gerçekleştirdikten sonra tutumunu sürdürürse hedef haline gelecek. Uygulanmaya başlayacak NATO angajmanlarıyla Suriye sınırında yeni gerginliklerin yaşanmaması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.