Rusya'dan Güney Kore'ye Üst Düzey Ziyaret

Rusya'dan Güney Kore'ye Üst Düzey Ziyaret

Güney Kore'nin başkenti Seul'e iki gün sürecek resmi ziyarette bulunan Rusya'nın Uzak Doğu Bölgesi Kalkınma Bakanı Alexander Galushka'nın, bugün Birleştirme Bakanlığı'ndan Bakan Ryoo Kihl-jae dahil birçok hükümet yetkilisiyle bir araya geleceği...

Güney Kore'nin başkenti Seul'e iki gün sürecek resmi ziyarette bulunan Rusya'nın Uzak Doğu Bölgesi Kalkınma Bakanı Alexander Galushka'nın, bugün Birleştirme Bakanlığı'ndan Bakan Ryoo Kihl-jae dahil birçok hükümet yetkilisiyle bir araya geleceği bildirildi.

Görüşmede, tarafların Rusya, Kuzey Kore ve Güney Kore'nin üçlü ekonomik ilişkilerinin yanı sıra son dönemde üç ülkenin ortak olarak yapmaya çalıştıkları Rajin-Khasan projesine ilişkin konuların da müzakere edileceği bildirildi.

Galushka'nın ayrıca, geçen hafta Rusya'ya giderek Kuzey Kore heyetiyle yaptığı bir hafta süren ziyaretinde yaptığı görüşmelerin içeriği ve detayları konusunda brifing vermesinin beklendiği öğrenildi.

Kuzey Kore İşçi Partisi sekreteri Choe Ryong-hae'nin başkanlığını yaptığı bir heyet geçtiğimiz hafta Rusya'ya giderek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmelerde bulunmuştu. Galuşka'nın, sözü geçen görüşmelerin tamamına yakınına katıldığı ve daha önce Ekim ayında Pyeongyang'ı ziyaret ettiği kaydedildi.

Öte yandan, adının açıklanmasını istemeyen bir Güney Kore yetkilisi, Rusya'dan bugün ziyarete gelen Galushka'nın, Güney Kore'den Kuzey Kore'nin demir yollarını modernize etmek için destek isteyeceğini ve Güney Kore ile Kuzey Kore sınırındaki ortak sanayi bölge olan Kaesong'da Rus firmalarının da çalışmasına dair ihtimali müzakere edeceğini bildirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.