Rusya’da Otomobil Hırsızları En Çok Mazda Ve Ford Modelleri Hedef Aldı

Rusya’da Otomobil Hırsızları En Çok Mazda Ve Ford Modelleri Hedef Aldı

Rusya’nın başkenti Moskova’da Mazda 3, Ford Focus, Mitsubishi Lancer, Hyundai Solaris ve Kia Rio modeller araba hırsızlarının en çok hedefi oldu. Otomobil hırsızları yerli araçlardan da Lada Priora’yı çalmak için tercih etti.Rusya polisi...

Rusya’nın başkenti Moskova’da Mazda 3, Ford Focus, Mitsubishi Lancer, Hyundai Solaris ve Kia Rio modeller araba hırsızlarının en çok hedefi oldu. Otomobil hırsızları yerli araçlardan da Lada Priora’yı çalmak için tercih etti.

Rusya polisi trafik güvenliği birimi (GIBDD) Moskova ofisinden yapılan açıklamada, 2014’ün ilk 9 ayında 7625 otomobilin çalındığı, bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 seviyesinde düştüğü belirtildi. Hırsızlar en çok geceleri araçları çalıyor.

Bu dönemde polisin yaptığı çalışmalarla 2305 olay aydınlatılırken, 2008 kişinin olaylarla ilişkili olduğu belirlendi. GIBDD, 915 kişiyi tutuklayarak mahkemeye sevk etti.

Otomobillerde yapılan incelemelerde 27 kilogram uyuşturucu, 1679 adet öldürücü olmayan silah, 35 düz namlulu silah ve 14 adet de tüfek ele geçirdi.

Yılın ilk 9 ayında 17’si ölümlü kaza olmak üzere, 456 araç da kaza sonrası olay yerinden kaçtı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.