Rusya’da Korkunç Protesto; Pavlenski Bu Kez Kulağını Kesti

Rusya’da Korkunç Protesto; Pavlenski Bu Kez Kulağını Kesti

Rusya’da yönetimi eleştirmek için kendini testislerinden Kızıl Meydan’a çivileyen performans sanatçısı Pyotr Pavlaneski bu yıl da kulağını keserek eylem yaptı.Psikolojik hastalıkların yönetim tarafından siyasi amaçlar için kullanılmasını...

Rusya’da yönetimi eleştirmek için kendini testislerinden Kızıl Meydan’a çivileyen performans sanatçısı Pyotr Pavlaneski bu yıl da kulağını keserek eylem yaptı.

Psikolojik hastalıkların yönetim tarafından siyasi amaçlar için kullanılmasını eleştiren Pavlenski, Moskova ruh hastalıkları hastanesinin duvarına çıkarak kulağını kesti. Duvara çıplak olarak çıkan Pavlenski bir kaç dakika bekledikten sonra hızlı bir şekilde eylemini gerçekleştirdi.

Sokakta bulunan arkadaşı Aksana Şaligina eylemin fotoğraflarını çekerken, Pavlenski yönetimin istenmeyen kişileri psikiyatrik teşhislerle hastanelere kapattığını iddia ediyor.

Olay yerine gelen polisin müdahalesi ile Pavlenski hastaneye kaldırıldı.

Kızıl Meydan’da gerçekleştirdiği eylem sonrası hastanede zorunlu tedavi altına alınan Pavlenski’nin son dönemde tedavi için uygulanan ilaçları kullanmadığı ifade ediliyor.

Pavlenski 2012’de pankçı grubun tutuklanmasını protesto için St.Petersburg’da dudaklarını iğne ile dikmişti. Mayıs 2013’de de St.Petersburg yasama meclisi önünde insanların sisteme karşı savunmasız olduğunu göstermek için dikenli tellere sararak protesto eylemi gerçekleştirmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.