Rusya'da ilginç anket; halk Türk ürünlerini istemiyor

Rusya'da ilginç anket; halk Türk ürünlerini istemiyor

Rusya'nın resmi devlet haber ajansı Ria Novosti, son günlerde Rusya-Türkiye arasında sıkça tartışılan meyve-sebze ambargosuyla alakalı bir anket düzenledi.

Rusya'nın resmi devlet haber ajansı Ria Novosti, son günlerde Rusya-Türkiye arasında sıkça tartışılan meyve-sebze ambargosuyla alakalı bir anket düzenledi. Ankette insanlara, "Türkiye'den gelen ürünlerin tezgahlara geri dönmesini istiyor musunuz?" diye soruldu.

Şuana kadar 10 bin 210 kişinin katıldığı ankette 3 cevap seçeneği bulunuyor. Birincisi, "Evet, ben tezgahlarda çeşitlilikten yanayım" ikincisi, "Karşı değilim, ama onlar olmasa da alacak çok seçenek var" üçüncüsü ise "Hayır, daha fazla yerli malı görmek istiyoruz".

resim tanımı girin

Ankete verilen cevaplara göre insanların yüzde 14.7'si evet, Türkiye'den gelen ürünlerin tekrar tezgahlara dönmesini destekliyor.

Yüzde 22.8'lik kesim, Türkiye'ye karşı yasak uygulanmamasına karşı değil ancak Türk ürünlerinin dışında birçok seçeneğin var olduğunu savunuyorlar.

Ankete katılanların yüzde 62.5'lik en büyük kısmı ise tezgahlarda eskisi gibi tekrar Türk ürünlerini görmek istemiyor. Sebebi ise daha fazla yerli malı tüketme ihtiyacı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.