Rusya’da Bilgisayar Oyun Pazarı 1,8 Milyar Dolara Ulaştı

Rusya’da Bilgisayar Oyun Pazarı 1,8 Milyar Dolara Ulaştı

Rusya’da bilgisayar oyun pazarı yüzde 31 artış göstererek 1,8 milyar dolara yükseldi. Sektörün 2016’da 2,94 milyar dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor.J’son & Partners Consulting şirketi tarafından yapılan araştırma sonuçlarına...

Rusya’da bilgisayar oyun pazarı yüzde 31 artış göstererek 1,8 milyar dolara yükseldi. Sektörün 2016’da 2,94 milyar dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor.

J’son & Partners Consulting şirketi tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre, Rusya dünya oyun piyasasının yüzde 2,3’ünü oluşturuyor. Şirketin verdiği rakamlara göre, geçtiğimiz yıl dünya oyun piyasası 75,5 milyar dolara yükseldi. Uzmanlar bu rakamın 2017 yılına kadar ortalama yüzde 8,1 artış göstermesini bekliyor. Bu artışta özellikle mobil ve konsol oyunların büyük rol oynaması bekleniyor.

J’son & Partners uzmanlarının açıkladığı rakamlara göre, mobil oyunlar Rus oyun pazarında geçtiğimiz yıl yüzde 18 oranında büyüklüğe ulaştı. 2010-2013 arasında mobil oyun piyasasının 10 kat büyümesi, büyüme hızının artarak devam edeceğinin kanıtı olarak değerlendiriliyor.

Rus uzmanlara göre, oyun pazarının artışını tetikleyen diğer bir neden ise, iOs ve Android platformda yaşanan gelişmeler oldu. Telefon ve tablet oyunlarının popülaritesini artırması, bu pazarın önümüzdeki dönemde daha da büyüyeceğinin işareti olarak görülüyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.