Rusya Türkiye'ye neden elçi göndermiyor?

Rusya Türkiye'ye neden elçi göndermiyor?

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un geçen yıl sonunda uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinden bu yana Rusya, Ankara’ya yeni bir elçi atamadı.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un geçen yıl sonunda uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinden bu yana Rusya, Ankara’ya yeni bir elçi atamadı. Konuyla ilgiliOcak ayında açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Aleksey Meşkov, Türkiye’ye yeni bir elçi adayı bulmanın kolay olmadığını söylemişti.

Yeni elçi atanmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden Meşkov, “Andrey Karlov’un hiç beklenmedik ve trajik ölümünden sonra bu görev için eşdeğer bir aday bulmak kolay değil. Öte yandan, elbette böylesine ‘canlı’ bir bölgede ve Türkiye gibi bizim için son derece önemli bir ülkede elçilik mevkisi uzun bir süre boş kalamaz.” demişti.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi koltuğunun 3 aydır boş olmasını köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Murat Yetkin, bunun Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı bir tavır olarak değerlendirildiğini yazdı.

Yetkin, bugünkü “Kendimizi kandırmayalım, hiç de iyi görünmüyoruz” başlıklı yazısında konuyla ilgili, “Erdoğan’ın YPG konusundaki uyarı ve önerilerine rağmen sadece NATO müttefiki ABD başkanları değil, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de bildiğini okuyor. Rusya, mesela Fırat Kalkanı IŞİD’le mücadele ile sınırlı oldukça Suriye’deki Beşar Esad rejiminin Türk askerine saldırmaması dâhil önemli destek veriyor, ama YPG/PYD hedefe girdiği anda onları korumaya alıyor; tıpkı ABD gibi. Türk turizmini bir anlamıyla rehin almış olan Rusya, özellikle enerji projelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayrıcalıklı ortak seçtiği ülke konumunu sürdürüyor. Öte yandan Putin, Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un Aralık 2016’da suikaste kurban gitmesi ardından yerine kimseyi göndermiyor; diplomatik camiada bir tavır olarak kaydediliyor.” bilgilerini paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.