Rusya: Suriye’de Tek Taraflı Güç Kullananlar Sonuçlarından Sorumlu

Rusya: Suriye’de Tek Taraflı Güç Kullananlar Sonuçlarından Sorumlu

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye yönetiminin izin alınmadan IŞİD hedeflerine yönelik tek taraflı güç kullananların uluslar arası hukuki sonuçlarına katlanacağı uyarısında bulundu. Defalarca uyarıda bulunduklarını hatırlatan Bakanlık,...

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye yönetiminin izin alınmadan IŞİD hedeflerine yönelik tek taraflı güç kullananların uluslar arası hukuki sonuçlarına katlanacağı uyarısında bulundu.

Defalarca uyarıda bulunduklarını hatırlatan Bakanlık, tek taraflı olarak güç kullanım senaryoları ile ilgili inisiyatif alanların, uluslar arası hukuk açısından sonuçlarından sorumlu olacakları uyarısında bulundu.

ABD ve destek sağlayan bazı ülkelerin terör örgütü IŞİD’in Suriye’de bulunan hedeflerine yönelik saldırı başlattığı kaydedilen açıklamada, “Rusya bu tür girişimlerin uluslar arası hukuk çerçevesinde olması gerektiğini hatırlatır. Burada tek taraflı olarak saldırı kararı ile olmaz. Suriye hükümetinin onayı ya da BM Güvenlik Konseyi kararı gerekiyor.” ifadeleri yer aldı.

Bakanlık, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’la 22 Eylül’de yaptığı görüşmede Rusya’nın bu konudaki prensip pozisyonunu ilettiğini hatırlattı.

Orta doğu ve Kuzey Afrika’da terörle mücadelede BM himayesinde uluslar arası toplumun koordineli çabasının gerektiğine işaret edilen açıklamada, “Kendi jeopolitik hedeflerinizi, bölgede ülkelerin egemenlik haklarını ihlal ederek çözme girişimi, tansiyonun yükselmesine ve durumun daha da istikrarsız hale gelmesine neden olur.” eleştirisi getirildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.