Rusya: Nato Genel Sekreteri Yalan Söylüyor

Rusya: Nato Genel Sekreteri Yalan Söylüyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in abartılı suçlamalarda bulunduğunu, Ukrayna yönetimi ya da Uluslararası Kızılhaç Örgütü’nün katkısı olmadan Ukrayna’ya yardım götürüldüğüne dair iddiaların...

Rusya Dışişleri Bakanlığı, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in abartılı suçlamalarda bulunduğunu, Ukrayna yönetimi ya da Uluslararası Kızılhaç Örgütü’nün katkısı olmadan Ukrayna’ya yardım götürüldüğüne dair iddiaların yalan olduğunu açıkladı.

Bakanlık açıklamasında Ukrayna tarafından izin notasının 12 Ağustos’ta alındığını, Ukrayna gümrük görevlilerinin de sınır kapısında yardım TIR’ları ile ilgili bir haftadan fazla bir süre çalıştıklarını hatırlattı.

NATO’nun Rusya’nın Kızılhaç Örgütü ile ilgili irtibatlı olup olmadığını en iyi örgütün merkezine başvuru yaparak öğrenebileceği belirtildi.

Rusya’nın askeri olarak Ukrayna’ya müdahalede bulunduğu yalanı gibi bir durumla karşı karşıya kalındığını vurgulayan Bakanlık, “Ukrayna yönetimi ya da Kızılhaç Örgütü’nün dahli olmadan yardımların giriş yaptığı bir başka yalan…” eleştirisini getirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov da Interfax’a yaptığı değerlendirmede NATO Genel Sekreteri Rasmussen’in içi boş değerlendirmelerine itibar etmediklerini, Bürksel’deki bürokratların kanlı iç savaşı, açlığı, sivil ölümlerini ve yüz binlerce göçmeni görmezden geldiğini iddia etti.

NATO’dan dün yapılan açıklamada Rus askerleri tarafından kontrol edilen ağır silahların Ukrayna’nın içerisine sokulduğu ve Ukrayna askerlerine ateş açıldığı iddia edilmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.