Rusya-abd Güven İlişkileri Kırım’da Değil, Libya’da Koptu

Rusya-abd Güven İlişkileri Kırım’da Değil, Libya’da Koptu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin canlı yayında yöneltilen sorulara verdiği cevapta, Rusya ve ABD arasında “temiz sayfa açılması” ile ilgili sürecin Kırım’ın Rusya’ya bağlanması ile ilgili olmadığını, Libya’da yaşananlar nedeni ile sona erdiğini söyled.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin canlı yayında yöneltilen sorulara verdiği cevapta, Rusya ve ABD arasında “temiz sayfa açılması” ile ilgili sürecin Kırım’ın Rusya’ya bağlanması ile ilgili olmadığını, Libya’da yaşananlar nedeni ile sona erdiğini söyledi.

Rusya-ABD ilişkilerinde güven ortamının sona erdiğine dikkat çeken Putin, “Siz de biliyorsunuz, “reset” süreci (ilişkilerde yeni sayfa açılması) Kırım nedeni ile sona ermedi. Ben bunun daha önce olduğunu düşünüyorum. Libya olaylarından sonra birden sona erdi.” değerlendirmesinde bulundu.

Dönemin Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in batılı ülkelerin Libya’da aldığı “uçuşa yasak bölge oluşturulması” konusundaki kararına destek verdiğini hatırlatan Putin, “Onlar ne hakkında konuştu? Libya hava sahasının hükümete ait uçaklara kapatılması. Gerçekte ne oldu? Libya topraklarına saldırıldı ve Libya eski lideri Muammer Kaddafi devrildi ve öldürüldü. Sonra ülke dağıldı ve ABD büyükelçisi de öldürüldü.” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın bir kısım uluslar arası kuruluşlarda kalmak için ısrarcı olmayacağına değinen Putin, “Hele bu kuruluşlar bağımsız davranmıyor ve kendi görüşlerine sahip değillerse… Gösteriş amaçlı adımlar da atmaycağız. Sakin ve ritmik bir şekilde çalışacağız. Mesela Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne (AKPM) çok ciddi ücret ödüyoruz. Onlar bizi görmezden geliyorsa, ciddi bir şey eksilmez…” eleştirisi getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.