Rusya 78 Ton Dodurulmuş Beyaz Eti Türkiye’ye Geri Gönderdi

Rusya 78 Ton Dodurulmuş Beyaz Eti Türkiye’ye Geri Gönderdi

Türkiye’den ihraç edilen 78 ton dondurulmuş beyaz etin eksik evrak gerekçesiyle Rusya’ya girişine izin verilmedi. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Danışmanı Aleksey...

Türkiye’den ihraç edilen 78 ton dondurulmuş beyaz etin eksik evrak gerekçesiyle Rusya’ya girişine izin verilmedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Danışmanı Aleksey Alekseyenko, Türkiye'den gelen 78 ton dondurulmuş beyaz etin evraklarında eksiklik olduğu için geri gönderildiğini söyledi.

Alekseyenko, “Ürünlerin etiketleri ile palet üzerindeki etiketlerin bir birine uymadığını tespit ettik. Üretimle ilgili farklı tarihler mevcut. Bu ciddi bir ihlal. Bu nedenle ürünlerin Türkiye'ye gönderilmesine karar verdik.” dedi.

Konuya ilgili Türk üreticilerine uyarıda bulunan Rosselhoznadzor üst düzey yetkilisi, “Ürünlerin etiket ve ilgili belgelerinde üretim tarihleri aynı olmalı. Ürün gönderilmeden önce bu kontrol edilmeli.” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE’YE HEYET GÖNDERECEKLER

Yakın zamanda Türkiye’ye tekrar heyet göndereceklerini ifade eden Alekseyenko, “Rusya’ya ihracat yapmak isteyen 162 Türk gıda firmasının listesi bize ulaştı. Bu firmalar süt ürünleri, et, balık ve beyaz et alanında faaliyet gösteriyorlar. Beyaz et ve et ihracatını yapacak olası şu veya bu firmayı tercih edebilmek için ürünün sağlık güvenliğini incelememiz lazım. Firmaların bulunduğu coğrafyada incelemeler yapacağız. Yöresel hastalıkları araştıracağız. Rusya’ya sağlıklı ürünün gelmesini istiyoruz. Yakın zamanda Türkiye’ye tekrar heyet gönderiyoruz. Sadece görüşmeler değil, gerekli incelemeleri yapmayı planlıyoruz.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.