Rusya, Mcdonalds’ın Tüm Restoranlarını Denetleyecek

Rusya, Mcdonalds’ın Tüm Restoranlarını Denetleyecek

Rusya Halk Sağlığı Dairesi (Rospotrebnadzor), McDonalds restoranlarının gıda ürünlerini denetlemeye hazırlanıyor.İnterfaks haber ajansına konuşan Rospotrebnadzor Başkanı Anna Popova, McDonalds’la ilgili şikayetlerinin bulunduğunu ifade...

Rusya Halk Sağlığı Dairesi (Rospotrebnadzor), McDonalds restoranlarının gıda ürünlerini denetlemeye hazırlanıyor.

İnterfaks haber ajansına konuşan Rospotrebnadzor Başkanı Anna Popova, McDonalds’la ilgili şikayetlerinin bulunduğunu ifade etti. Popova’ya göre söz konusu kurumun gıda ürünlerinde kalite, hijyenik ve güvenlik sorunları var. Rospotrebnadzor Başkanı, “Ürünlerde ihlaller ortaya çıkarıldı. Bunlar McDonalds ürünlerinin kalite ve güvenliğini kuşku altında bırakıyor. Örneğin Veliki Novgorod kentinde iki restoranda yaptığımız incelemede 11 ihlal tespit ettik. Bir üründe Escherichia coli olarak bilinen bağırsak bakterisi bulduk. Ürünler günümüzün gıda normatifleriyle bağdaşmıyor. Kurum olarak bizler tüketicileri korumak için restoranları mahkemeye verdik.” dedi.

McDonalds restoranlarında inceleme yapacaklarını söyleyen Rospotrebnadzor Başkanı, “Bunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. Nisan ayında Batı’ya tepki vermek için aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski ülkede faaliyette bulunan tüm McDonald’s’ların kapatılmasını önermişti.

Rusya’da ilk McDonald’s Sovyetler Birliği dağılmadan önce 31 Ocak 1990’da Moskova’da açılmıştı. 1993’da Moskova’da ikinci restoran ve 1996’da da St. Petersburg’da McDonald’s açıldı. Şu an ülke genelinde 200’ün üzerinde restoran günlük 600 bin müşteriye hizmet veriyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.