Rusların Yüzde 24’ü Ülkelerinin Yabancılara Korku Saldığını Düşünüyor

Rusların Yüzde 24’ü Ülkelerinin Yabancılara Korku Saldığını Düşünüyor

Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi’nin (VTsIOM) yaptığı ankete göre her dört vatandaştan biri Rusya’nın yabancılara korku saldığını düşünüyor. VTsIOM’un yaptığı araştırmaya göre Rusların kendi ülkeleri ilgi ilgili ilginç fikirleri...

Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi’nin (VTsIOM) yaptığı ankete göre her dört vatandaştan biri Rusya’nın yabancılara korku saldığını düşünüyor.

VTsIOM’un yaptığı araştırmaya göre Rusların kendi ülkeleri ilgi ilgili ilginç fikirleri ortaya çıktı. Verilere göre halkın yüzde 33’ü Rusya’nın yabancıların merakını uyandırdığını düşünürken, yüzde 24’ü ise korku saldığını savunuyor. Yüzde 22’lik kesim yabacıların Rusya’yı kıskandığını belirtirken, yüzde 21’lik kesim ise ülkelerine saygı duyulduğunu düşünüyor.

Rusya genelinde 130 ayrı yerleşim bölgesinde bin 600 kişi ile görüşülerek yapılan ankete katılanların yüzde 14’ü yabancıların Rusya’ya güvenmediğini ifade etti. Bunun aksine yüzde 11, yabancıların Rusya’ya imrendiğini belirtirken; yüzde 2’lik bir kesime göre ise yabancılar Rusya’ya aşık.

Vatandaşların yüzde 31’i Rusya’nın diğer toplumlarda güçlü olarak algılanmasının nedenini, askeri gücü ve sahip olduğu silahlar olarak açıklıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.