Ruslara Göre Terör Saldırılarının En Büyük Kaynağı Abd

Ruslara Göre Terör Saldırılarının En Büyük Kaynağı Abd

Rusya Komuoyu Araştırma Merkezi’nin (VTsIOM) yaptığı çalışmaya göre, Rusya halkı radikal gruplardan daha çok ABD’yi terör saldırılarının kaynağı olarak görüyor.Rusya vatandaşlarının yüzde 22’si terör saldırılarının kaynağının...

Rusya Komuoyu Araştırma Merkezi’nin (VTsIOM) yaptığı çalışmaya göre, Rusya halkı radikal gruplardan daha çok ABD’yi terör saldırılarının kaynağı olarak görüyor.

Rusya vatandaşlarının yüzde 22’si terör saldırılarının kaynağının ABD olduğuna inanıyor. Aşırılıkçı gruplar ise yüzde 13’le ikinci sırada terör kaynağı olarak değerlendiriliyor.

Daha önce listeye girmeyen Ukrayna ise yüzde 7 ile terör saldırı kaynağı olarak ilk kez listeye girdi.

Kuzey Kafkasya’nın terör eylemlerinin kaynağı olarak görülmesinde büyük değişim yaşandı. Geçen yıl halkın yüzde 20’si bölgeyi terörü besleyen yapı olarak görürken, şimdilerde bu rakam yüzde 3’lere kadar geriledi.

Anketin Grozni’de 5 Ekim’de yapılan ve 5 polisin ölümüne neden olan saldırıdan önce yapıldığına dikkat çekildi.

VTsIOM anketle ilgili yaptığı açıklamada, Rusya halkının terör algısında önemli değişim yaşandığı, 2002’den bu yana kendilerini teröre karşı bu denli güvende hissetmedikleri belirtildi.

Halkın yüzde 68’i yönetimin muhtemel terör saldırılarına karşı kendilerini koruyacağına inanıyor. Yüzde 20 yönetimin kendilerini koruyacağı konusundan endişe duyarken, yüzde 3 koruyacağına inanmıyor.

Araştırma Rusya’nın 42 ayrı yerleşim biriminde 1600 kişi ile görüşerek gerçekleştirildi. 13-14 Eylül tarihlerinde yapılan çalışmanın hata payı da yüzde 3,4. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.