Rus Senatörden Türk İş Dünyasına: Harekete Geçme Zamanı Geldi

Rus Senatörden Türk İş Dünyasına: Harekete Geçme Zamanı Geldi

Rus-Türk İş Konseyi Başkanı ve Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Senatörü Ahmet Palankoyev, Türk iş adamlarına "Artık harekete geçme zamanı geldi" dedi. Moskova’da Türk ve Rus iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen...

Rus-Türk İş Konseyi Başkanı ve Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Senatörü Ahmet Palankoyev, Türk iş adamlarına "Artık harekete geçme zamanı geldi" dedi.

Moskova’da Türk ve Rus iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen Palankoyev, iki ülke arasında karşılıklı yatırımlara değindi. Rus-Türk İş Konseyi ofisinde yapılan toplantıya Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Şamil Acartürk, Moskova Belediyesi Ticaret Masası Başkan Yardımcısı Aleksandr İvanov, Rusya Otelciler Federasyonu Başkanı İgor Buharov, Türk ve Rus iş adamları katıldı.

Palankoyev son zamanlarda Rusya ve batı arasında yaşanan yaptırım ve ambargoları hatırlatarak, “Bu bağlamda konsey olarak Türkiye’nin Rusya’ya yönelik gıda ürünleri sevkiyatının artırılması için girişimler başlattık. Ticaretin yanısıra Türk iş dünyasının Rus tarım sanayisine yatırım yapması da önem arzediyor. Rusya’da yatırım bürokrasi işlemlerini kolaylaştıracak ve beraberinde vergi indirimlerini getirecek.” dedi.

Ticaret Başmüşaviri Acartürk ise Türk tarafı olarak beyaz et ve balık ürünlerinin sevkiyatı hususunda çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, “Fiyat ve kalitenin Rus tüketicisine uygun olması için çalışmalarımız sürüyor.” bilgisini verdi.

Moskova Belediyesi yetkilisi İvanov da kaliteli ve sağlıklı Türk gıda ürünlerinin sevkiyatından yana olduklarına işaret etti. İvanov, “Kalitesiz domates Türk tarımına kötü imaj verir.” eleştirisi getirdi.

Toplantıda sonuç olarak katılımcılar tekliflerin yazılı olarak hazırlanarak ilgili resmi Rus ve Türk mercilerine aktarılması hususunda mutabakat sağladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.