Rus işkencesi

Rus işkencesi

Aralarında Konyalılar'ın da olduğu işadamı heyetini gözaltına alan Rusya, Türkiye'den giden TIR'ları da sınır kapılarında bekletiyor. Türkiye ile Rusya arasında yaşanan kriz ihracatçı firmaları tedirgin ediyor

Sanayici tedirgin

Türkiye ile Rusya arasındaki arasındaki kriz derinleşiyor. Türkiye'nin Rusya'ya ait bir savaş uçağının düşürmesiyle kriz tırmandı. Uçak düşürme olayına tepki gösteren Rusya, Türkiye aleyhinde kampanyalar düzenliyor, Türkiye'den giden TIR'ları sınırda bekletiyor. İki ülke arasındaki krizden vatandaşlar ve iş adamları da etkileniyor. Aralarında Konyalılar'ın da bulunduğu bir grup iş adamı Rusya'da gözaltına alındı. Bazı işadamları yurda dönmeyi başarırken çok sayıda işadamı hala gözaltında tutuluyor. İşadamlarını kurtarma girişimleri sürüyor. Rusya, ihracat noktasında ilk sıralarda bulunuyor. Rusya'nın sınırda TIR'ları bekletmesi ve işadamlarını gözaltına alması sanayicileri tedirgin ediyor.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ

Türkiye Moskova Büyükelçiliği ve Başbakanlık girişimlerde bulunuyor. Rusya'nın işadamlarını gözaltına almasının doğru olmadığını belirten Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, "Heyette bulunan bazı işadamları yurda döndü. Ancak bazıları hala Rus polisinin elinde. Bize ulaşan bilgilere göre gözaltında Konya'dan 2 işadamı var. Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık, Moskova Büyükelçiliği işadamları kurtarmak için devreye girdi" dedi. Rusya pazarının Konya ve Türkiye ihracatı için önemli olduğunu da belirten Öztürk, "Rusya önemli bir pazar. İki ülke arasındaki krizin aşırı derecede tırmanacağını tahmin etmiyorum. Orada yatırım yapan Konyalı işadamları da var. Madeni eşya ve diğer pek çok sektörde yapılan yatırımlar bulunuyor" açıklamasında bulundu.

BÜYÜKELÇİLİK TÜRK VATANDAŞLARINI UYARDI

Bu arada, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan duyurularda, Rusya'daki Türk vatandaşlarından pasaport ve diğer belgelerini yanlarında bulundurmaları, vize ve izinlerini kontrol etmeleri istendi. "Rusya'daki kurallara ve Rus makamlarının uyarılarına titizlikle riayet edilmesi" hatırlatılan duyuruda, Rus mevzuatı uyarınca resmi temaslarda bulunmak için Rusya'ya seyahat eden Türk vatandaşlarının, ülkeye girişte doldurdukları seyahat belgelerinin ülkeye geliş amacıyla uyumlu olması gerektiği kaydedildi.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum