Rumlar'dan Ab Zirvesi Sonuç Bildirgesi Taslağı'nda Türkiye'ye Baskı Talebi

Rumlar'dan Ab Zirvesi Sonuç Bildirgesi Taslağı'nda Türkiye'ye Baskı Talebi

Güney Kıbrıs’ın, Avrupa Birliği (AB) Zirvesi Sonuç Bildirgesi Taslağı'na Türkiye’ye yönelik sert ifadelerin dahil edilmesini arzuladığı ve Almanya ile İtalya’nın buna mutlak destek verdiği öne sürüldü.Rum basını, Rum Yönetimi...

Güney Kıbrıs’ın, Avrupa Birliği (AB) Zirvesi Sonuç Bildirgesi Taslağı'na Türkiye’ye yönelik sert ifadelerin dahil edilmesini arzuladığı ve Almanya ile İtalya’nın buna mutlak destek verdiği öne sürüldü.

Rum basını, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün Brüksel’de geçirdiği rahatsızlığın ardından toplantıya katılamayacak olmasından dolayı Güney Kıbrıs’ı, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras’ın temsil edeceğini yazdı.

Alithia gazetesi, sonuç bildirgesi taslağında, AB’nin “Türkiye tarafından Güney Kıbrıs’ın MEB’nin ihlal edilmesiyle Doğu Akdeniz’deki gerilimin artmasına ilişkin” endişesinin dile getirildiğini kaydetti.

Almanya ve İtalya’nın, Güney Kıbrıs’ın tamamıyla yanında olduğu şeklinde açıklama yaptığını yazan gazete, Almanya’nın, geçen Çarşamba günü Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yaptığı açıklamayla da bunu gösterdiğini belirtti.

Gazete, Güney Kıbrıs’ın sonuç bildirgesi içerisindeki talebine ise İsveç, Finlandiya ve İngiltere’den itirazların bulunduğunu yazdı.

Avrupa Konseyi’ndeki birçok ülkenin, kınamanın, sert ve isim bazında olması gerektiğini düşündüğünü yazan gazete, İngiltere, İsveç ve Finlandiya’nın ise sert bir açıklamanın gerilimin artmasına neden olacağını görüşünü savunduğunu belirtti.

Habere göre, Almanya ve İtalya ise bunun aksini savunarak, isme dayalı olmayan bir açıklama yapılması halinde Türkiye’nin istediği her şeyi yapmaya devam edeceğini ileri sürdü.

Öte yandan, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Avrupa Konseyi çalışmaları hakkında dün yaptığı açıklamada, AB içerisindeki ortaklardan Türkiye’ye, bölgedeki faaliyetlerini sonlandırması için sert bir mesaj göndermesini beklediklerini de ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.