Rtük: Stv Ve Samanyolu Haber’e 10 Ayda 2 Milyon 542 Bin Tl Ceza Kesildi

Rtük: Stv Ve Samanyolu Haber’e 10 Ayda 2 Milyon 542 Bin Tl Ceza Kesildi

Radyo Televizyon Üst Kurulu(RTÜK), geçen on ay içinde 76 yayın ihlali nedeniyle Samanyolu Haber kanalına toplam 938 bin 828 lira, 26 yayın ihlali nedeniyle de Samanyolu Televizyonu’na toplam 1 milyon 603 bin 821 lira idari para cezası verildiğini...

Radyo Televizyon Üst Kurulu(RTÜK), geçen on ay içinde 76 yayın ihlali nedeniyle Samanyolu Haber kanalına toplam 938 bin 828 lira, 26 yayın ihlali nedeniyle de Samanyolu Televizyonu’na toplam 1 milyon 603 bin 821 lira idari para cezası verildiğini açıkladı.

RTÜK, STV ve Samanyolu Haber’e verilen cezalarla ilgili basında yer alan haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. RTÜK’ün yaptığı açıklamada şunlara yer verildi: "Her iki kuruluşa 102 ayrı yayın ihlalinden dolayı verilen idari para cezalarının toplamı 2 milyon 542 bin 649 liradır. Adı geçen kuruluşlara verilen idari para cezalarının toplamından daha fazla miktarda idari para cezasına muhatap olmuş, yerel ve ulusal çapta yayın yapan başka yayın kuruluşları da bulunmaktadır."

'SAMANYOLU GRUBU KANALLARINA İDARİ PARA CEZALARI EN ÜST LİMİTTEN'

Samanyolu Haber’den daha fazla ceza alan kuruluş olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi: "En fazla program durdurma cezası verilen kuruluşun Samanyolu Haber olduğu iddiası da tamamen yanlıştır. Seçim döneminde YSK’nın Samanyolu Haber’den daha fazla program durdurma cezası verdiği kuruluşlar bulunmaktadır."

Üst Kurul tarafından bugüne kadar hiçbir yayın kuruluşuna en üst limitten idari para cezası verilmediği ifade edilen açıklamada, Samanyolu Grubu kanallarına idari para cezalarının ise en üst limitten verildiği belirtildi.

'İPTAL DAVALARI NEDENİYLE TAHSİLAT YAPILAMADI'

RTÜK, medya kuruluşlarının Üst Kurulun müeyyide kararlarının iptali istemiyle açtıkları davalar nedeniyle, bugüne kadar söz konusu kanallara verilen idari para cezalarının hiçbirinin tahsil edilemediğini bildirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.