Rtük, Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi'nin Yayın Yasağı Kararını Paylaştı

Rtük, Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi'nin Yayın Yasağı Kararını Paylaştı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi’nin 28.10.2014 tarih kararıyla kamu düzeni ve kamu güvenliği ilkeleri uyarınca Yüksekova ilçesinde 3 askerin şehit edilmesi olayıyla ilgili yayın yasağı getirildiğini bildirdi.RTÜK’ten..

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi’nin 28.10.2014 tarih kararıyla kamu düzeni ve kamu güvenliği ilkeleri uyarınca Yüksekova ilçesinde 3 askerin şehit edilmesi olayıyla ilgili yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamada, “Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi'nin 26/10/2014 tarihli ve 2014/227 D.İş sayılı kararına yaptığı itiraz üzerine, Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi 28/10/2014 tarih 2014/239 D.İş sayılı kararıyla, 25 Ekim 2014 tarihinde Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde 3 askerimizin şehit edilmesiyle ilgili olarak, olay yeri ve olay yerinde şehitlerin cenazelerinin görüntülerinin yanı sıra soruşturma kapsamı içinde kalan olayda şehit olan kişilere ilişkin ve olay içeriğine ilişkin her türlü sesli ve görüntülü, yazılı ve görsel medyadaki yayınlar ile internet ortamındaki bu kapsamdaki bilgilerin Basın Kanununun 3. maddesi ve Anayasanın 26. maddesi uyarınca yayınlanmasının ve gösterilmesinin, soruşturmanın sağlıklı işleyişi, kamu düzeni ve kamu güvenliği ilkeleri uyarınca yasaklanmasına karar vermiştir. Medya hizmet sağlayıcı kuruluşların dikkatine sunulur.” ifadeleri yer aldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.