Romanya'da Süper Savcı Gözaltına Alındı

Romanya'da Süper Savcı Gözaltına Alındı

Romanya Terör ve Organize Suçlarla Mücadele Teşkilatı (DIICOT) Başkanı Savcı Alinei Bica, Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu (DNA) tarafından 30 günlüğüne gözaltına alındı.Dün DNA savcıları tarafından 24 saatliğine ev hapsine alınan DIICOT...

Romanya Terör ve Organize Suçlarla Mücadele Teşkilatı (DIICOT) Başkanı Savcı Alinei Bica, Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu (DNA) tarafından 30 günlüğüne gözaltına alındı.

Dün DNA savcıları tarafından 24 saatliğine ev hapsine alınan DIICOT Başkanı Savcı Alinei'nin 30 günlüğüne gözaltına alınmasına Hakimler ve Savcılar Kurulu (CSM) 'görevi kötüye kullanma' suçlaması sebebiyle izin verdi.

Savcı Alinei Bica'nın arazi iadesi dosyalarında kendisine ya da başkalarına avantaj sağlayacak şekilde görevini kötüye kullandığı ve bu yolla devleti zarara uğrattığı öne sürülüyor.

DNA aynı dosyada isimleri geçen, uzman Emil Nutiu Arazi İade Komisyonu (ANRP) üyesi Lacrimioara Alexandru ve Bogdan Dragos'un da gözaltına alınmasını talep etti. DNA davada adı geçen Romanya Macarları Demokrat Birliği (UDMR) partisi milletvekili Marko Attila'nın dokunulmazlığının kaldırılması için parlamentoya da yazı gönderdi.

Yolsuzlukla Mücadele savcıları 2011 yılında yapılan yolsuzluk kapsamında başkent Bükreş'te bulunan 13 hektar devlet arazisinin haksız yere şahıslara aktarıldığını öne sürüyor. Bu şekilde devletin 62,5 milyon Euro zarara uğratıldığı ifade ediliyor.

Savcı Alinei Bica'nın cumhurbaşkanı adaylarından Halk Hareket Partisi (PMP) başkanı Elena Udrea ile Paris'te birlikte alışveriş yaparken çekilen görüntüleri büyük yankı yapmıştı. Savcının yaptığı harcamalar ve kaldığı 5 yıldızlı otel ücretlerini nasıl ödediği büyük soru işretleri doğurmuştu. Gündemde bomba etkisi yapan fotoğrafların Romanya istihbaratının çektiği iddia edilmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.