Romanya'da Cumhurbaşkanlığı Seçiminin Sonucu Tescil Edildi

Romanya'da Cumhurbaşkanlığı Seçiminin Sonucu Tescil Edildi

Romanya Anayasa Mahkemesi, bugün düzenlediği törende Klaus Iohannis'in Romanya'nın 6. Cumhurbaşkanı seçildiğini ilan etti.Anayasa Mahkemesi Başkanı Augustin Zegrean tarafından Klaus Iohannis'in yeni cumhurbaşkanı olduğu okundu. Metinde Anayasa...

Romanya Anayasa Mahkemesi, bugün düzenlediği törende Klaus Iohannis'in Romanya'nın 6. Cumhurbaşkanı seçildiğini ilan etti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Augustin Zegrean tarafından Klaus Iohannis'in yeni cumhurbaşkanı olduğu okundu. Metinde Anayasa Mahkemesi "Merkez seçim kurulunun sonuçlarına göre Anayasa Mahkemesi olarak ikinci turda en çok oy alan Klaus Werner Johannis'in Romanya cumhurbaşkanı olduğu onaylıyoruz." açıklamasında bulundu.

Törende konuşan Klaus Iohannis "Romanya'nın 25 yıllık demokrasi hayatında en güçlü ve en temiz oyu aldım. Romen seçmenler eski yönetimlere dur dedi. Yeni bir vizyon ile Romenlerin beklentilerini karşılamaya çalışacağım." dedi.

Toplantıda hazır bulunan Cumhurbaşkanı Traian Basescu, halefinin ardından yaptığı konuşmasında "Seçilmiş Cumhurbaşkanı'nın Klaus Johannis'i görev süreci kolay olmayacak. 10 yıl önce Eski Cumhurbaşkanı Iliescu ile görev değişimi 15 dakika gibi kısa bir sürede olmuştu. Ancak ben Sayın Klaus Johannis'e göreve başlayana kadar bildiğim her şeyi aktaracağım. Ayrıca elimdeki özel dosyaları da kendisine aktaracağım." dedi.

Şu an görevdeki Cumhurbaşkanı Traian Basescu'nun görev süresi 21 Aralık'ta sona eriyor. Yeni cumhurbaşkanı olarak seçilen Klaus Iohannis aynı gün yapacağı yemin sonrası Romanya cumhurbaşkanı olarak göreve başlayacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.