Romanya Trabzon Fahri Konsolosluğu Açıldı

Romanya Trabzon Fahri Konsolosluğu Açıldı

Romanya Trabzon Fahri Konsolosluğu, düzenlenen törenle açıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu üyesi işadamı Mustafa Beyaslı’nın fahri konsolos olarak görevlendirildiği açılış törenine: Trabzon Valisi Abdil Celil Öz,...

Romanya Trabzon Fahri Konsolosluğu, düzenlenen törenle açıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu üyesi işadamı Mustafa Beyaslı’nın fahri konsolos olarak görevlendirildiği açılış törenine: Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Romanya Büyükelçisi Romanya Ankara Büyükelçisi Radu Ononfrei, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Milletvekilleri Erdoğan Bayraktar, Faruk Özak, Aydın Bıyıklıoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Romanya Trabzon Fahri Konsolosu Mustafa Beyazlı ile davetliler ve vatandaş katıldı.

Vali Öz, açılışta yaptığı konuşmada, ilde fahri konsoloslukların sayılarının artmasının, Trabzon’un tarihi misyonuyla da yakından ilgili olduğunu belirtti. Konsoloslukların, ülkeler arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesine vesile olacağını ifade eden Öz, “Aynı zamanda buranın tarihte olduğu gibi İpek Yolu ticaret merkezi olarak Ortadoğu, Asya ve Avrupa ile bağlantısında önemli rol oynamasına vesile olacaktır. Bize düşen bu konsoloslukların açılışını iyi değerlendirip eğitim, sağlık ve ticaret şehri olan Trabzon’da daha çok üretmek ve daha çok ticaret yapmaktır. İlimizin, bölgemizin ve ülkemizin gücüne güç katacağına inandığım bu konsolosluğun hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Romanya Ankara Büyükelçisi Ononfrei de konsolosluğun iki ülke arasındaki dostluğun bir ifadesi olduğunu kaydetti. Ononfrei, konsolosluk sayesinde iki ülke arasındaki ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkilerin daha ileri seviyelere geleceğine inandığını dile getirdi.

Fahri Konsolos Beyazlı ise, “Gerek ilimiz ve gerekse ülkemizin ticari hacmini yukarı seviyelere taşımak için yüklendiğim bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret göstereceğim.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından konsolosluğun açılışı gerçekleştirildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.