Romanya Başbakanı Ponta: Türk Yatırımcılarını Bekliyoruz

Romanya Başbakanı Ponta: Türk Yatırımcılarını Bekliyoruz

Bu sene ikincisi düzenlenen Türk-Romen İş Forumu başkent Bükreş'te bulunan Marriott otelinde düzenlendi. Türk İş Adamları Derneği'nin (TİAD) düzenlediği Foruma, Romanya Başbakanı Victor Ponta ve kabinesinden tarım, ulaştırma, bölgesel...

Bu sene ikincisi düzenlenen Türk-Romen İş Forumu başkent Bükreş'te bulunan Marriott otelinde düzenlendi. Türk İş Adamları Derneği'nin (TİAD) düzenlediği Foruma, Romanya Başbakanı Victor Ponta ve kabinesinden tarım, ulaştırma, bölgesel kalkınma, AB fonları ve maliye bakanlıkları katıldı. Türkiye'den ise Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Romanya’da bulunan Türk iş camiası mensupları davetliler arasındaydı.

Açılış konuşmasını yapan Başbakan Ponta, Türkiye'nin kendileri için büyük öneme sahip bir ekonomi olduğunu söyledi. Ponta, "İki ülke arasındaki ticaret hacmi yaklaşık 7 milyar dolar seviyesindedir. Gelecek senelerde bunu 10 milyar dolar seviyelerine çekmeye çalışacağız. Özellikle enerji ,maden ve inşaat alanında yapılacak ortaklıkları destekliyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirmek üzere yeni KDV düzenlemeleri ve teşviklerle, Türk yatırımcılarımızı Romanya'ya beklemekteyiz." dedi.

Romanya Ekonomi Bakanı Constantin Nita ise Türkiye ve Romanya'nın birçok alanda işbirliği imkanı sunan bir coğrafyayı paylaştığını söyledi. Nita, "İkili ortaklıklar ve anlaşmalar özellikle enerji, maden, inşaat alanındaki gücümüze güç katacaktır." dedi.

Yapılan ortaklıkların artmasının ülkeler arasındaki ilişkiler bakımından önemli olduğunu belirten Bakan Zeybekci ise "İki ülke insanlarının 500 yıldır süregelen inanılmaz sağlam ilişkileri var. Uzun yıllardır hiçbir problem yaşanmadı iki ülke. Romanya ve Türkiye olarak biz üçüncü ülkelerde işbirliğine gitmeliyiz. Türkiye inanılmaz bir coğrafyanın orta noktasında. Niye biz Türkiye'nin fırsatlarını ve Romanya'nın fırsatlarını beraber paylaşmıyoruz? Önümüzde duran çok fırsat olduğuna inanıyorum." dedi.

Forum sonrası Türk ve Romen iş adamlarının taleplerini dinleyen Bakan Zeybekci, forumda düzenlenen resim sergisini gezdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.