Romanya Başbakanı, Cumhurbaşkanlığı Adaylığını Açıkladı

Romanya Başbakanı, Cumhurbaşkanlığı Adaylığını Açıkladı

Romanya Başbakanı Victor Ponta, kasım ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylığını ilan etti. Büyük bir kalabalığa hitap eden Ponta, ‘güçlü Romanya’ sözü verdi.Romanya’da yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylıklar...

Romanya Başbakanı Victor Ponta, kasım ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylığını ilan etti. Büyük bir kalabalığa hitap eden Ponta, ‘güçlü Romanya’ sözü verdi.

Romanya’da yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylıklar resmiyet kazanmaya başladı. Sosyal Demokrat-Muhafazakar ittifakının adayı Başbakan Victor Ponta, bugün görkemli bir törenle adaylığını ilan etti.

Başkent Bükreş’in en büyük stadyumu olan National Arena’da Başbakan Ponta, ülkenin dört bir yanından gelen yaklaşık 70 bin partiliye hitap etti. ‘Güçlü bir Romanya’ vaad eden Ponta konuşmasında, "Hep beraber, birlik olarak ülkemizi daha ileriye taşıyabiliriz. Güneş'in gelişini görebilirsiniz. Aydınlık bir geleceğe beraber yürüyebiliriz. 55 gün sonra daha güzel yarınlara uyanabiliriz." ifadelerini kullandı.

Tanıtım programının sonunda seçim sloganı, ‘Romen olmaktan gurur duy!’ ve "Cumhurbaşkanı Viktor Ponta’ şeklinde duyuruldu.

VİCTOR PONTA KİMDİR?

42 yaşındaki Victor Ponta, 1995 yılında başladığı savcılık görevini 2001’de siyasete atılarak sonlandırdı. 2009 yılında Sosyal Demokrat Parti’nin başına geçen Ponta, parti tarihindeki en genç genel başkan konumunda. Cumhurbaşkanlığı seçiminin en güçlü adayı olarak görülen Ponta, seçilmesi durumunda ülkenin en genç cumhurbaşkanı ünvanını da alacak.

Başbakan Ponta’dan önce sağ liberal ittifakın adayı olarak Sibiu Belediye Başkanı Klaus Iohannis, cumhurbaşkanı adaylığını ilan etmişti. Yarın da görevdeki cumhurbaşkanı Traian Basescu’nun desteklediği Elena Udrea’nın adaylığını açıklaması bekleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.