'Rol model olmalıyız'

'Rol model olmalıyız'

Karatay Aliye Hüseyin Tekbaş İlkokulu’nda Ekip 42 Projesi kapsamında 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılının 1. Dönemin olduğu gibi 2. Döneminde de öğrenci velilerine Kitap Okuma Günleri düzenlendi

1. Dönem öğrenci velileri Merhaba Gazetesi Köşe Yazarı M. Emin Karabacak'ın Tabakları Ayırdık Çocuklar Söz Dinlemez Oldu" adlı kitabını okudular.  2. Dönemde de öğrenci velileri Mehmet Emin Karabacak'ın “Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek ve Bayramlık İstemeyen Çocuklar (Çocukların Okul Başarısını artırmada Anne babalara Düşen Görevler) kitaplarını okuyup çocukların sıralarında sınava girdiler. Ödül töreninde konuşan Okul Müdürü Yıldıray Averi; "Çocuklara Allah ve Namazı Sevdirebilmek ve Bayramlık İstemeyen Çocuklar kitabı seçmemizin amacı hem çocuklara dini değerleri vermede hem de okul başarısını artırmada anne babalara düşen görevlerinin farkındalığını sağlamaktır.  Bu amaçla Rabbimizin bir emaneti olan bugünün çocukları yarının yetişkinlerini bilinçli ve sorumlu yetiştirmek içinde öncelikle anne babalar olarak bizlerin bilinçli olmaları gerekir. Hepimizin niyeti sorumluluk sahibi ve ağzı dualı hayırlı evlatlar yetiştirebilmektir" dedi.

ÖBÜR DÜNYAMIZI DA DÜŞÜNMELİYİZ

Konuşmasının devamında Averi, şunları söyledi: "Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in: “Hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için yarın ölecekmiş gibi de ahiret için çalışın” hadisinde de buyurduğu gibi çocuklarımızın hem bu dünyalarını hem de öbür dünyalarını düşünmek zorundayız. “Yakıtı insanlar ve taş olan cehennem ateşinde” (Tahrim,6) kendimiz kadar çocuklarımızı da korumak zorundayız. Bunun içinde öncelikle kendimizi yetiştirmeliyiz. Kendimiz yetiştirmenin yolu da kitap okumaktan geçmektir. Kitap okumayı inşallah evimizde de devam ettirelim ki çocuklarda bizleri rol model alsınlar." Konuşmasının sonunda Okul Müdürü Averi,  “Böyle bir organizasyonu tertip eden okulumuzun EKİP42 sorumlusuna, okul öğretmenlerine, kitaplarıyla bu imkanı sağlayan yazarımıza, katılımlarından dolayı siz değerli velilerine şükranlarımız sunarım" diye konuştu. Okul Rehber Öğretmeni Yusuf Atış da “Velilerimizin ahlak ve davranış eğitiminde çocuklara nasıl yaklaşılması gerektiği sorularının cevabını bulmaları için bu kitapları tercih ettik. Bu anlayış içinde okudular ve çok da faydalı olduğuna inanıyoruz. Katılımlarında dolayı da velilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrenci velileri de bu kitaplar sayesinde çocuklara yaklaşımlarının değiştiğini belirterek, aldıkları bilgilerin evde nasıl uygulayacaklarını öğrendiklerini söyledi. Veliler, "Bunun yanında  “Çocuklarımızın gelişim özelliklerine göre davranma şekillerini öğrendik. Bundan sonra çocuklarımıza daha faydalı olacağımıza inanıyoruz. Çocuklarımızın gelişimi izlemek ve onlarla beraber olmanın tadına vardık. Okurken bizde çocuk olduk. Çocukları anlamak için faydalı bir kitaplar" diye konuştu. Programın sonunda dereceye giren velilere önceden belirlenen ödüller verildi.

HAMDİ BUĞUR merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.