Rıza Çalımbay gitti gözler Kocaman’da

Rıza Çalımbay gitti gözler Kocaman’da

Atiker Konyaspor’da taraftarla yıldızı bir türlü barışmayan teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollar ayrıldı. Konyaspor yönetimi ile Çalımbay arasında gerçekleştirilen toplantı sonrası ayrılık kararı alındı.

Atiker Konyaspor’da taraftarla yıldızı bir türlü barışmayan teknik direktör  Rıza Çalımbay ile yollar ayrıldı. Konyaspor yönetimi  ile Çalımbay arasında gerçekleştirilen toplantı sonrası ayrılık kararı alındı. Yeşil-beyazlı ekibin en büyük teknik direktör adayı Kartal’a tarih yazdıran Aykut Kocaman    
 
Atiker Konyaspor'da Rıza Çalımbay ile yollar ayrıldı. Kulüp tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde: Yönetim Kurulumuz teknik direktörümüz Sayın Rıza Çalımbay ile yapmış olduğu toplantı sonrasında görülen lüzum üzerine kendisi ile devam etmeme kararı almıştır. Sayın hocamız Süper Lig’in en önemli, tecrübeli teknik adamlarından biridir ve kulübümüze önemli katkıları olmuştur. Bu bağlamda Sayın Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay ve ekibine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yönetim Kurulumuz konuyla ilgili bu akşam durum değerlendirmesi yapmak üzere toplanacak ve en kısa sürede takımın başına geçebilecek isimlerle ilgili yol haritasını belirleyecektir. Kamuoyuna duyurulur…

RIZA ÇALIMBAY’IN ATİKER KONYASPOR KARNESİ 

Atiker Konyaspor Rıza Çalımbay’ın takımın başında olduğu 14 maçta 5 galibiyet 5 beraberlik aldı. Yeşil-beyazlı ekip Rıza Çalımbay ile 4 maçta ise mağlubiyet aldı.  Anadolu Kartalı, Rıza Çalımbay ile ligde maç başı 1.42 puan ortalaması yakaladı. Atiker Konyaspor Rıza Çalımbay ile Ziraat Türkiye Kupası’nda 3.Tur’da Yeni Amasyaspor’u elerken 4.Tur’da ise Kahramanmaraşspor’a 3-0 mağlup olarak kupaya erken veda etmişti. Rıza Çalımbay, Kahramanmaraşspor karşısında alınan mağlubiyetin ardından büyük tepki görmüştü.

İLK ADAY AYKUT KOCAMAN

Konyaspor yönetimi  ile Çalımbay arasında gerçekleştirilen toplantı sonrası ayrılık kararı alındı. Yeşil-beyazlı ekibin en büyük teknik direktör adayı Kartal’a tarih yazdıran Aykut Kocaman  görevde bulunduğu 3 sezon boyunca yeşil-beyazlı takıma bir kupa kazandırırken, 2 kez de UEFA Avrupa Ligi'nde oynama hakkını elde etti. Kocaman'ın teknik direktörlük görevine getirildiği 2014-2015 sezonunda Atiker Konyaspor ligi 8. sırada bitirdi. 2015-2016 sezonunda ise takımının başarılı sonuçlara imza atmasını sağlayan Kocaman, ligi 3. tamamlayarak yeşil-beyazlıları ilk kez UEFA Avrupa Ligi'ne taşıdı. 2016-2017 sezonunda ligde istediğini gerçekleştiremeyen Kocaman'ın ekibi, buna rağmen kulüp tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürme başarısını gösterdi. Takımının başında 95 lig, 32 de Türkiye Kupası maçına çıkan deneyimli teknik direktör, Konyaspor tarihinin en istikrarlı ismi oldu.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum