“rıfk Eyle Bize Ey Yağmur, Ey Güneş Sen De Bizi Yakma”

“rıfk Eyle Bize Ey Yağmur, Ey Güneş Sen De Bizi Yakma”

Telafer'de meydana gelen terör saldırılarından kaçan kaçan göçmenler, acılarını şiirle ifade ediyor. Kerkük’ün güneydoğusunda Yahyava kampındaki göçmenler zor günler yaşıyor. Kampta, dün gece yağan yağmur nedeniyle gelen yardım...

Telafer'de meydana gelen terör saldırılarından kaçan kaçan göçmenler, acılarını şiirle ifade ediyor. Kerkük’ün güneydoğusunda Yahyava kampındaki göçmenler zor günler yaşıyor. Kampta, dün gece yağan yağmur nedeniyle gelen yardım malzemeleri de büyük ölçüde zarar gördü. Kampta bulunan bir vatandaş ise acısını “Rıfk eyle bize ey yağmur, ey Güneş sen de bizi yakma” adlı kendi yazdığı şiiriyle ifade etti.

Telafer kampındaki 700 kişinin yaşadığı çadırlara, dün gece yağan yağmur nedeniyle su bastı. Çadırlarda bulunan yardım malzemeleri de yağmur nedeniyle büyük oranda zarar gördü. Kampta bulunan çocuklardan botu ve kışlık elbisesi olanların ve bunları bulamayıp da tişört ve terlik giyenlerin, soğuk havada oyunlarını yağmurda biriken su ve çamurda oynaması ise yürekleri burktu. Telafer’den kaçan vatandaşlardan Ali Telaferli Cihan Haber Ajansı’na verdiği röportajda yaşadıkları acıyı şiirle dile getirdi:

“Ey yağmur! rıfk eyle bize.

Yuvalarımız vardı, yeter yorulduk.

Ve ey Güneş, sen de ışığınla bizleri yakma!

Bizler insanız; yurdumuzda lüks yaşıyorduk.

Şimdi evlerimizi çok özlüyoruz…

Bekliyoruz birisini, bize acısın.

Tekrar evlerimize geri döndürsün…”

Telaferli yardımlar için Kerkük ve Yahyava halkına teşekkür etti. Annesi Esma ise göz yaşlarını tutamayarak şunları söyledi: “Dün geceden beri bizler yağmur altında yaşıyoruz. Her türlü battaniyemiz, gelen yardımlar yağmurda telef oldu.” Eşini terör olaylarında bir ay önce kaybettiğini belirten anne, kendilerine yardım edilmesi talebini ise şu sözlerle dile getirdi: “Lütfen bizlere yardımcı olun. Acıyın halimize. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Üstelik şimdi yetimlerim de var. Bizi yedirenler yok.”

TERÖRDEN KAÇTIK; YAĞMUR VE SEL YAKALADI

Öte yandan, kamptan sorumlu Sueyyib Kasab, Telafer’de meydana gelen terör olaylarından kaçtıklarını fakat yağmura ve sele yakalandıklarını söyledi. “Her yağmur yağdığında bizim battaniyelerimiz tamamen telefon olur ve kullanılamaz hale gelir. Gelen yardımlardan bile faydalanamıyoruz.” diye konuşan Kasab, bölgede dün gece meydana gelen yoğun yağış nedeniyle her türlü malzemeye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Geçen hafta yağan yağmur nedeniyle Yahyava köyünün camisinde kaldıklarını belirten Kasab, onlara ve yardımda bulunanlara teşekkür etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.