RİDA'nın yeni başkanı Kalender oldu

RİDA'nın yeni başkanı Kalender oldu

3 kıta, 18 ülke ve 42 farklı bölgede kesintisiz sürdürdüğü çalışmalar ile kamuoyunun büyük takdirini kazanan RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği’nin genel kurulu yapıldı

RİDA dernek merkezinde gerçekleştirilen genel kurula eski yönetim kurulu üyeleri ile dernek üyeleri katıldı. Açılış ve gündemin okunmasının ardından yönetim kurulu üyesi Tamer Kalender bir konuşma yaptı. Kalender konuşmasında derneğin 2010 yılında kurulduğunu ve gerçekleştirilen yetim projesi ile 33 yetimle başlayan çalışmaların bugün 15 bin yetim ve Kuran Kursu öğrencisine ulaştığını söyledi. Kalender, “Allah’ın yardımı ile çok kısa bir sürede, derneğimiz siz hayırseverlerinde desteği ile bugün 18 ülkeye ulaştı. Ve 42 bölgede de başta yetim çalışması başta olmak üzere eğitim, irşat, sağlık, acil insani yardım, mescitler ve su kuyuları gibi onlarca hizmete imza atmıştır. Bütün bu hizmetleri ve daha fazlasını siz hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile gerçekleştirdik. Hizmette kabuğuna sığmayan RİDA-DER, bağımsız olarak çalışmalarını sürdürecektir. Bizim hayırsever vatandaşlarımızdan isteğimiz, geçmişte ve bugün olduğu gibi bundan sonrada bizlere olan desteklerini sürdürmeleridir” dedi.

YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU

Daha sonra oluşturulan divan heyetine Sami Yıldız Hoca, Mustafa Arıcı ve Zafer Karakuş seçildi. Divan adına bir konuşma yapan Sami Yıldız hoca şunları söyledi. “ Yapılacak olan genel kurulumuz hayırlı olsun. RİDA Derneği çok kısa bir sürede binlerce yetime ulaştı. Bu hizmet yarışında, bayrağı buraya kadar taşıyan yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bütün arkadaşların tüm gücüyle ve samimiyetiyle bu çalışmalara omuz verdiğine, gecesini gündüzüne katarak bu çalışmaları bugüne getirdiğine şahit olduk. Yeni seçilecek yönetime de başarılar diliyorum. Rabbim yardımcıları olsun. Bizde bu yarışta kardeşlerimize dün olduğu gibi bugünde inşallah destek vermeye devam edeceğiz” dedi. Eski yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu kurulda, devir teslim yapmadan önce bir konuşma yapan RİDA Derneği önceki dönem başkanı Mehmet Şahin, şunları söyledi: “2010 yılında çıktığımız bu yolda arkadaşlarımızla merkezine yetimleri alarak, riyadan uzak ve yetime farklı bir gözle bakıp ona hizmet etmeyi bir şeref olarak görmeye çalıştık. Bu bayrak yarışında yeni yönetime gelen arkadaşlarla da beraber çalışacağız. Arkadaşlarımız bu bayrağı daha ileriye götürecektir.” Daha sonra yeni yönetim asil ve yedek için teklif edilen isimler okundu ve tüm üyelerin kabulüyle yeni yönetim kurulu oluşturuldu. Yeni oluşturulan yönetim kurulunda ise şu isimler yer almakta: Tamer Kalender: Yönetim kurulu başkanı, Mustafa Pilgir: Yönetim kurulu başkan yardımcısı, Dr. İsa Kaya : Sekreter, Ertuğrul Şentürk: Muhasip üye, Dr. Fatih Soydemir: Yönetim Kurulu Üyesi, Dr. Muhammet Keskin: Yönetim kurulu üyesi ve Adnan Küçük: Yönetim kurulu üyesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.