RİDA’nın projesi hayat buluyor

RİDA’nın projesi hayat buluyor

RİDA İnsani Yardım Derneği, İçişleri Bakanlığı tarafından destek gören “Okşayan Eller Olalım” projesini hayata geçiriyor.

RİDA İnsani Yardım Derneği, İçişleri Bakanlığı tarafından destek gören “Okşayan Eller Olalım” projesini hayata geçiriyor. 141 bin liralık proje önümüzdeki yıl tamamlanacak RİDA Derneği 18 ülkede yaptığı çalışmalar ile gönülleir kazanırken yurtiçinde yaptığı faaliyetlere de ara vermeden devam ediyor. RİDA, hazırladığı yeni bir proje ile İçişleri Bakanlığı’ndan tam destke aldı. Çocuklar, engelliler, gençler, kadınlar, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki gruplara yönelik eğitim, kültür ve sosyal içerikli konuları içeren proje kapsamında hazırladığı “Okşayan Eller Olalım” kişilik geliştirme ve sosyal sorumluluk alma çalışması ile Konya’da desteklenmeye değer proje olarak kabul gördü. 25 Ağustos tarihinde uygulanmaya başlayan proje 26 Temmuz 2015 tarihinde tamamlanacak. Proje ile ilgili basın toplantısı düzenleyen RİDA Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selim Doğdu, projenin 200 ortaokul öğrencisini kapsadığını, proje ile yetim, öksiz ve yardıma muhtaç çocukların destekleneceğini söyledi. 141 bin 500 TL bütçeli projenin 97 bin TL’sini İçişleri Bakanlığı’nın sağladığını ifade eden Doğdu, “İmzalanan protokol ile projemiz başlamış bulunmaktadır. Aynı zamanda projemizin tanıtımı ve uygulamasında yardımseverlerin desteğini bekliyoruz. Gelecek yıllarda da yine buna benzer projeleri hayata geçirmeye çalışacağız” dedi.

İZCİLİK ÇALIŞMALARI GENİŞLEYECEK

Projenin içeriği ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Eğitimci Zafer Karakuş ise, “Projemiz, sosyal yapımızı güçlendirmek, toplumsal sorunlara çözüm üretmek ve aile birlikteliğini güçlendirmek temeline dayanmaktadır. Amacımız yetim ve öksüz çocukların sorunlarına özüm üretmek, çocuklarımızı ahlaklı, dürüst, çalışkan ve gözlemci olarak onları başarılı bireyler haline getirmektir. Ayrıca geleceğin dünyasında söz sahibi olacak, aydınlık geleceğimizin oluşumuna katkı sağlayacak üretken nesiller olabilmesi için izcilik çalışmaları yapmak ve bu çalışmaları yaparken doğa ve insan sevgisini pekiştirmek, değerler eğitimi ile bütünleştirerek birlik ve beraberliğimizin teminatı yükseltecek bireyler yetiştirmek amacı taşıyan bu proje Konya’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Projenin uygulama alanıyla da ilgili açıklamada bulunan Karakuş, “Projemiz Konya Merkezde Meram, Selçuklu, Karatay ilçelerimizdeki ortaokul öğrencilerimize yönelik başlatıldı. Proje kapsamında dersler, izcilik ve değerler eğitimi ile seyahat ve konaklamalar, izcilik bilgilerinin pekiştirilmesi şeklinde gerçekleşecektir. Ayrıca bu çalışmalar yapılacak olan seminer, konferans ve kamp faaliyetleri ile desteklenecektir. 2 il içi, 1 il dışı kamp olacaktır. Uygulanacak olan projenin bütün masrajlarını derneğimiz ve bütçe destekçisi olarak İçişleri Bakanlığı karşılayacaktır. Bu aşamada bize katkı sağlayan ve destek verecek tüm gönüllülerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.