RİDA 18 ülkede

RİDA 18 ülkede

RİDA'nın 18 ülkede ve dünyanın 42 farklı bölgesinde çalışma yürüttüğünü söyleyen Dernek Başkanı Tamer Kalender, "Balkanlar, Ortadoğu ve Orta Asya’da ise eğitim temelli irşat çalışmalarına hız verdik" dedi

Selçuklu Belediyesi ile Arafat Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir protokolü için Konya’da bulunan Arafat Belediye Başkanı El Hassane Ould Mohamed ve ekibi, 18 ülkede ve özellikle Afrika’da yaptığı çalışmalarla kamuoyunun takdirini toplayan RİDA Derneği'ni ziyaret etti. RİDA Derneği Başkanı Tamer Kalender ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İsa Kaya ziyarette hazır bulundu. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Kalender, derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında konuklara bilgi verdi. Kalender, konuşmasında RİDA'nın 18 ülkede ve dünyanın 42 farklı bölgesinde çalışma yürüttüğünü aktardı. Kalender, bu çalışmaların büyük bir çoğunluğunun ise Afrika bölgesinde bulunduğunu ve dernek çalışmalarının çıkış merkezi olarak da Sudan ve Somali olduğunu söyledi. Balkanlar, Ortadoğu ve Orta Asya’da da eğitim temelli irşat çalışmalarının hız kazandığını belirten Kalender, Konya merkezli RİDA'nın da merkezinde bir aşevi ve gıda marketi olduğunu, buradan faydalananlarında özellikle öğrenciler olduğunu söyledi. Konya’da eğitim alan Moritanyalı öğrencilere de destek olduklarını belirten Kalender, son olarak şu sözlere yer verdi: “Biz Müslümanlar ümmetiz ve kardeşiz. Bizim kardeşliğimiz soy kardeşliğinden öte bir kardeşliktir. Çünkü bizi Allah Kuran’ında kardeş ilan etmiştir. Ümmet birliğini oluşturma yolunda gücümüzün sonuna kadar çalışacağız. Derneğimizin sloganı da zaten 'Paylaş ki Kardeş Olasın'dır.”

ÖĞRENCİLERE DESTEK VERİLİYOR

Daha sonra söz alan Arafat Belediye Başkanı El Hassane Ould Mohamed, Konya’ya bir kardeşlik protokolü imzalamaya geldiklerini, gösterilen misafirperverlikten dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Ould Mohamed konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Davetinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Arafat halkının sizlere selamını getirdik. Hz. Mevlana’nın şehrinde olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Umarım ki bu başlangıç hayırlara vesile olur. RİDA'nın Konya’da eğitim alan Moritanyalı gençlere verdiği desteği biliyoruz. Siz bu destekle sadece o gençlere tüm Moritanya’ya destek olmuş oluyorsunuz. Moritanya halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Derneğinizin yaptığı çalışmaların yer aldığı derginizi inceledim ve çok duygulandım. İnşallah bu dergide bir gün Moritanya’da yapılan çalışmalarda yer alır. Sivil toplum alanında çalışan sizlerden alacağımız fikirler ve örnek uygulamalar bizim için oldukça önemli.” Ould Mohamed son olarak Moritanya’daki sosyal yardım çalışması yapan vakıflar ile Konya’daki sivil toplum kuruluşlarına köprü vazifesi olmaya hazır olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.