RİDA 10 ülkede kurban kesecek

RİDA 10 ülkede kurban kesecek

RİDA Derneği, bu yıl 10 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek. Bu kapsamda ülkelere ve bölgelere göre kurban bedellerini belirleyen RİDA Derneği, bu yılki yurt dışı kurban bedelini 300 TL olarak belirledi

3 kıtaya kurban bereketini taşıyacak olan dernek, “Kurban Yetimlerle Güzel” sloganıyla yine farklı ülkelerde ve bölgelerde yetimlerin ve yoksulların yüzünü güldürmek için yollara düşüyor. Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan RİDA Derneği Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye’de kurban bedelini 550 TL olarak belirlediklerini, Kanın ve gözyaşının hiç dinmediği Suriye’de de kurban çalışması yapacaklarını ifade etti. Suriye’de kurban bedelinin 650 TL olarak açıkladıklarını söyleyen Şahin, açlık ve kuraklığın hüküm sürdüğü coğrafya olan Afrika ülkeleri olan Sudan, Somali ve Kenya’da da her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban organizasyonu yaparak başta yetimler olmak üzere, Kurban bereketini mazlumlara ve yoksullara taşıyacaklarını dile getirdi. Yurtdışı kurban bedelini 300 TL olarak açıkladıklarını söyleyen Şahin, ayrıca Afganistan, Gürcistan ve Balkanlarda da Arnavutluk, Kosova ve Karadağ’da Kurban çalışması yapacaklarını ifade etti. Şahin ayrıca kurban organizasyonundan artan miktarların bölgelerde kesintisiz devam eden yetim faaliyetlerinde kullanacaklarını dile getirdi.

KURBAN BAĞIŞLARINI BEKLİYORUZ

Ayrıca yapılan açıklamada her yıl olduğu gibi bu yılda kesilen kurbanların videolarının tek tek kayıt altına alınacağı ve hisse sahiplerinin istedikleri takdirde bu kayıtlara ulaşabileceklerini belirtti. Yetimlere ve mazlumlara kurbanlarını ulaştırmak isteyen hayır sahiplerinin RİDA Derneğine bizzat gelerek bağışta bulunabileceklerini ve çeşitli banka hesap numaralarına da kurban bedelini yatırabileceklerini ifade eden Şahin, ayrıca 0332 234 16 16 telefondan Kurban çalışması ve faaliyetler hakkında detaylı bilgiye ulaşabileceklerini söyledi. Hayırseverlerin derneğin resmi web sitesi üzerinden de online bağış yapılabileceği belirten Şahin, Yetimlerin ve mazlumların yüzünü güldürme adına yola çıktıkları Kurban organizasyonuna destek sağlayan herkese teşekkür etti.

KİRVELİK BEDELİ 25 TL

Yaklaşık 15 bin Yetim ve Kuran Kursu talebesine yıl boyunca kesintisiz yardımlarını devam ettiren dernek, bu yıl yine Somali’deki yetimlere çifte bayram yaşatmak için tekrar harekete geçti. Her yıl binlerce çocuğu sünnet ettiren RİDA Derneği, bu yılda Kurban bayramı hemen öncesinde başlatacağı Sünnet organizasyonu ile 1000’i aşkın çocuğu sünnet yapacak. Ümmetin yetimlerine Sünnet kirvesi olmaya davet eden RİDA Derneği başkanı Mehmet Şahin, bir çocuğun kirvelik bedelini 25 TL olarak açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.