Ribat'tan sünnet şöleni

Ribat'tan sünnet şöleni

Ribat Eğitim Vakfı Aşevi tarafından gelenek haline gelen toplu sünnet töreni Aşevi binasında gerçekleşti. Yoğun katılımla gerçekleştirilen sünnet şölenininden, aileler ve çocuklar da memnun kaldı

Ribat Eğitim Vakfı Aşevi tarafından toplu sünnet programı düzenlendi. 64 çocuk erkekliğe ilk adımını atmak için sabahın erken saatlerinde aşevi binasında toplanmaya başladı. Sünnet törenine Konya’da hayatını devam ettiren, çok sayıda yabancı uyruklu çocuk da katıldı. Sünnet törenine geçilmeden önce otobüsle birlikte çocuklar şehri gezdi. Gezinin ardından çocuklara ve ailelerine Konya’nın geleneksel düğün pilavı ikram edildi. Yemeğini yiyen çocuklar sırasıyla sünnet oldu. Sünnet esnasında bazı çocuklar göz yaşlarını tutamazken bazıları da korkudan kaçmaya çalıştı. Çocuklar korkusunu yendikten sonra sünnetlerini olurken, çocukların anneleri de mutluluktan göz yaşını tutamadı.

KURBAN HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Törende açıklamalarda bulunan Ribat Eğitim Vakfı Aşevi Müdürü Abdullah Çay, sünnet törenini geleneksel hale getirdiklerini belirterek şunları kaydetti: “İnsana insan olduğu için yardım etmek, zor şartlarda yaşayanlara yaradanın rızk kapılarından biri olabilmek, ihtiyaç sahipleri ve yetimlerin yanlarında olabilmek için veren el ile alan el arasında köprü vazifesi gören RİBAT Aşevi, sıcak yemek, gıda, giyim, eğitim ve kırtasiye yardımlarını ön planda tutarken RİBAT Aşevi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda da yetim yavrularımızın ihtiyaç sahibi ailelerimizin geleceğe ve hayata daha iyi tutunabilmeleri için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bilindiği üzere Kurban Bayramı’na yaklaşmaktayız. Ribat Aşevi olarak yurtiçi ve yurtdışı Kurban Organizasyon Çalışmaları’na başlamış bulunmaktayız. Önce Rabbimizin izni sonra sizlerin destek ve yardımlarıyla ihtiyaç sahibi ailelerimizin kapılarını aralamaya onların yüzlerinde bir tebessüm olabilmeye gayret edeceğiz. Bizlere yardımcı olan hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün erkekliğe ilk adımını atan yavrularımıza sünnetlerinin hayırlı olmasını ve Allah’tan şifa diliyorum.”

SUDANLI AİLENİN SÜNNET SEVİNCİ

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Musa Gün ise, sünnetin Konya ve Türkiye’de büyük önem taşıdığını belirterek, “Sünnet demek yol, adet ve usül demektir. Peygamber efendimizin sünnetli olduğu gibi bu sünnet merasimi de Hz. İbrahim’den kalma sünnettir. Çocukların erkekliğe adım atışını, insanlara bunları aktararak İslam ile bütünleşeceğini kavratıyoruz” dedi. Çocuğunu sünnet ettirmek için törene katılan Sudanlı İbrahim Omer de geçmiş yıllarda büyük çocuğunu RİBAT Aşevi sayesinde sünnet ettirdiğini söyledi. Küçük çocuğunun 2 yaşında olduğunu ifade eden Omer, “Allah bütün hayırseverlerden razı olsun. Konya’da iş bulduk, ev bulduk. Açıkta kalmadık. Bunlar da yetmedi çocuklarımızı sünnet yaptırabildik. Toplu sünnet olunca da birlik ve beraberlik artıyor.Oldukça mutluyuz” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.