Ribat büyüyor

Ribat büyüyor

Ribat Eğitim Vakfı bütün birimlerinde çalışan personelle tanışma programı düzenledi. Vakıf programda hem kurumsal yapısını tanıttı, hem de önümüzdeki süreçte atılacak adımlarla ilgili fikir alışverişi yaptı

Aşevinde düzenlenen programda vakfın mütevelli heyeti üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve çalışanları bir araya geldi.  Ribat Eğitim Vakfının Kurucusu ve Onursal Başkanı Abdullah Büyük'ün de katıldığı programa, Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük'ün yanı sıra mütevelli heyeti ile yönetim kurulu üyeleri tam kadro katıldı.

PROGRAM TANITIMLA BAŞLADI

Ribat'ın, Gençlik Birimi, Ribat İnsani Yardım Derneği, Çağdaş Aile Derneği, ANADER, Kevser Kuran Kursu, Gökkuşağı Kuran Kursu, Ribat Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları, Suffe İslam Akademisi, Ribat FM, Selam Radyo, En Radyo, Gözyaşı FM, Ribat Dergisi başta olmak üzere bütün birimlerinin ve kurumlarının çalışanlarının tamamının yer aldığı program şube ve temsilciliklerinin tanıtımı ile başladı. Daha sonra Ribat Eğitim Vakfının yeni hazırlanan tanıtım filmi izlendi. Muzaffer Büyük tanışma toplantısında yaptığı konuşmada Ribat Davasını bayraklaştıran bütün çalışanları ile tanışmak için bu toplantıyı tertip ettiklerini ifade etti. Muzaffer Büyük şöyle konuştu: "Biz hizmetlerimizi, çalışmalarımızı oluşturduğumuz birimlerle yürütmeye çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda cemaatle yapılan çalışmaların ecrinin büyüklüğünden istifade etmek için gayretlerimizi birleştiriyoruz. Cemaat olmak her kalabalığın harcı değildir. Cemaat, projeleri vahiy donatma, yol alma ve yapacağın işlerin içini doldurma becerisidir. Müslüman'ın görevi dünyayı güzelleştirmektir. Bize emanet edilen hizmet birimlerimizi çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla yapılandırmaya çalışırken, bir yandan da şeffaflığı, hesap verilebilirliği sağlıklı bir şekilde uygulamamız gerekmektedir.

Bizden sonraki nesillere bu güzellikleri bilinçli ve şuurlu bir şekilde nasıl aktaracağımızı planlamamız gerekmektedir.”

BİLGİ MUAZZAM BİR GÜÇ

“Zamanında gelen bilgi muazzam bir güçtür” diyen Büyük, “Problemlerle boğuşmak ve netice almak kaderimiz olması lazım. Görme mantığı içinde olmak Kur'an'ın bize yüklediği bir misyondur, vazifedir. Görme mantığı zayıf olan insanların olayları tam anlama imkanı yoktur. Görme mantığını güçlendirmeliyiz ve bunu bir aksiyon haline getirmemiz gerekmektedir. Merkez insan problem çözen insandır. Kurumların merkez olabilmesi gibi bir insanın da merkez olabilmesi kendi iradesiyle alakalıdır. Kim olursan ol, ister dağdaki çoban ol, istersen alim ol, muhatabının sorununu çözüyorsan sen merkez insansın. Ferdi insan sorun çözmez, merkez insan sorun çözer. Allah bizi merkezi bir Müslüman olarak görmek istiyor.

Kardeşlerim, iyilerin, çalışması gerekenlerin, doğru insanların tembelliği kötü insanların hakim olmasını sağlar. Bugün yaşananlar İslam aleminin tembelleşmesi ile ilgilidir" şeklinde konuştu. Ribat Eğitim Vakfından yapılan açıklamada, önümüzdeki süreçlerde bu tür programların daha fazla yapılarak, aynı zamanda istişare mekanizmalarının oluşturulacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.