Rezidans Cinayetinin Sanığı Beraat İstedi Müebbete Hapsoldu

Rezidans Cinayetinin Sanığı Beraat İstedi Müebbete Hapsoldu

Bursa'da, daha önce birlikte iş yaptığı hemşehrileri Hayrettin Yanık'ı(35) oturduğu rezidansta boğarak, Ahmet Murat Özbulak'ı (37) ise Yalova'da tabancayla başına ateş ederek öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Seyfettin Karademir(35),...

Bursa'da, daha önce birlikte iş yaptığı hemşehrileri Hayrettin Yanık'ı(35) oturduğu rezidansta boğarak, Ahmet Murat Özbulak'ı (37) ise Yalova'da tabancayla başına ateş ederek öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Seyfettin Karademir(35), Hayrettin Yanık cinayetinden dolayı mübbep hapse çarptırıldı. Can güvenliği korkusuyla duruşmalara cezaevinden görüntülü katılan Karademir, 'adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, 'hırsızlık ve 6136 Sayılı Kanuna muhalefet' suçlarından ise toplam 7 yıl hapis ceza aldı. Karademir’in Yalova’da öldürdüğü Ahmet Murat Özakbulut’la ile ilgili dava ise sürüyor.

İddianameye göre Bursa 4 Mayıs 2013 tarihinde Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi'ndeki rezidansta Seyfettin Karademir, elektronik eşya toptancılığı yapan Hayrettin Yanık’ı öldürmek için silahını ateşledi. İsabet ettiremeyince uyku sersemliğinden faydalanıp başına yastık bastırarak boğdu. Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kasten adam öldürmek' suçundan hakkında dava açılan ve ilk duruşmasından sonrakilere can güvenliği nedeniyle duruşmalara cezaevinden görüntülü katılan Seyfettin Karademir(35), son defa hakim önüne çıktı. Duruşmalarda, kendisini mehdi ilan eden, olaylar sırasında psikolojik sorunlar yaşadığını söylemesi üzerine gönderildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan muayenesinde aklı dengesinin yerinde olduğu belirlenen, daha sonra üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek cinayeti kendisine silahı Metin Çınar’ın vererek işlettiğini söyleyen Karademir, görüntülü televizyon ekranında son sözünde beraatini istedi.

Öldürülen Hayrettin Yanık’ın yakınlarının avukatı Murat Arat, sanığın olay sırasında ölen kişinin saatini, parasını ve eşyalarını aldığından yağma ve kasten adam öldürme suçundan da ceza verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, kısa bir aradan sonra sanık Seyfettin Karademir’e 'adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'hırsızlık' suçundan 5 yıl, '6136 Sayılı Kanuna Muhalefet etmek' suçundan da 2 yıl olmak üzere toplam 7 yıl hapis cezası verdi. Seyfettin Karademir’in Yalova’da öldürdüğü Ahmet Murat Özakbulut’la ile ilgili dava 'Kasten adam öldürmek' suçundan Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor.

'RÜYAMDA BANA MEHDİ OLDUĞUM SÖYLENİYOR'

Geçtiğimiz Aralık ayında davanın ilk duruşmasında hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Seyfettin Karademir, olayın nasıl olduğunu hatırlamadığını belirterek, "Misafir olarak Hayrettin'in evine gitmiştim. O dönemde uyuşturucu madde kullanıyordum. Bilincim yerinde değildi. Bana bağırmaya başlayınca ne yapacağımı bilemedim. Önceden planladığım bir olay değildi. Bana ilahi duyumlar geliyor. Cinleri görüyorum. Bu rüyaların etkisinde kalıyorum. Rüyamda bana mehdi olduğum söyleniyor." diye konuşmuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.