Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Reyhanlı Katliamı

Reyhanlı Katliamı

Hatay - Reyhanlı ilçesinde yapılan saldırıda 51 kişi öldü. Bu menfur saldırıyı kınıyor, şehid olanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diler, yaralılara acil şifalar dilerim
Habil Kabil olayından beri iyilerle kötüler, haklılar ile haksızlar, tevhide inananlar ile inanmayanlar arasında savaş süregelmiştir; kıyamete kadar da devam edecektir.
Kur’an-ı Kerim'de şöyle buyrulur: “Sonunda Allah’ın izniyle onları yendiler. Davut da Calût’u öldürdü. Allah ona (Davud’a ) hükümdarlık ve hikmet verdi, dilediği ilimden ona öğretti. Eğer Allah’ın insanlardan bir kısmını diğerleriyle savmamış olmasaydı elbette yeryüzü altüst olurdu. Lakin Allah’ın bütün inşalığa karşı lütuf ve kerem sahibidir.” (Bakara:251)
Bu ayeti kerimenin tefsirinde ifade edildiği gibi Talut Calut’u yenmiştir. Yani tevhide inanan, Bedir harbinde olduğu gibi 313 er kalabalık müşrik Calût ordusunu yenmiştir. Tıpkı bunun gibi Suriye Baas rejimi yakında yıkılacaktır. Bu rejimin arkasında Başta Rusya, Çin, İran, İsrail ve örtülü olarak ABD olsa bile. Kısacası Batı söz konusu rejimin arkasındadır. Batı biliyor ki İran devriminde olduğu gibi Suriye’deki Baas rejimi yıkıldığı zaman Batı’nın istediği demokratik rejim gelmeyecektir. İslami bir yönetim gelecektir. İsrail bunu bildiği için açıkça Esed canisini desteklemektedir. Unutmayalım ki İsrail, Batı’nın ileri karakoludur. Esed gittiği zaman söz konusu karakol güvenliğini tehlikede görmektedir.
Burada şu gerçeği söylemekten geçemiyorum: Bu karakol, Ortadoğu’nun kalbine saplanmış bir karakol olduğu nedense pek üzerinde durulmamaktadır. Bu karakol İslam âleminin geleceğini tehlikeye atmaktadır. Bu sebepten dolayı İslam Coğrafyası’nın kalbindeki bu karakolu yıkma zamanı gelmiştir; geçmek üzeredir.
Esed’in gitmesini Türkiye laik-ulusal demokratik rejim de istemez. Suriye’de Suriye Müslümanları iktidara geldiği zaman Türkiye laik-ulusal demokratik rejim de kendi geleceğinin tehlikede olduğunu bilmektedir. Savaşın uzaması ve savaşın kıvılcımlarının zaman zaman Türkiye’ye sıçramasının sebebi budur. Reyhanlı katliamını bu çerçevede değerlendirmek daha sağlıklı olur.
Bu oyunu bozmanın yolu Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Reyhanlı’da dediği gibi, Türkiye’nin Ensar olmasına bağlıdır. Türkiye Ensar olursa bu oyun bozulacaktır. Unutmayalım ki şeytanın hilesi zayıftır. Onların tuzağı varsa Allah’ın da tuzağı vardır. Allah’ın tuzağı daha hayırlıdır.
Türkiye sağduyulu hareket etmeli, provokasyonlara prim vermemeli, Ensar olmalı, Suriye'den gelen kardeşlerimizi üzecek davranışlardan kaçınılmalı, misafirperverliğe aykırı davranışlardan uzak durulmalı. Kavmiyetçiliğe, alevi -Sunni ayırımına prim verilmemeli.
Sonuç olarak diyoruz ki, sabırlı olalım, yakında Suriye rejimi değişecek ve böylece Arap baharı nihai hedefine ulaşacaktır. Ulaştığı zaman Osmanlı toprakları üzerinde kurulan irili –ufaklı devletlerarasında ekonomik ve siyasi bakımdan bir kaynaşma gerçekleşecektir. Sayın Dışişleri Bakanı Ahmed Davudoğlu’nun, Ortadoğu stratejik derinlik politikasının manası budur. Allah’ın selamı üzerinize olsun, hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR