Ressam Yavuz Kılıçer, 7. Kişisel Sergisini Adana'da Açtı

Ressam Yavuz Kılıçer, 7. Kişisel Sergisini Adana'da Açtı

İstanbul Moda’daki atölyesinde çalışmalarını sürdüren başarılı ressam Yavuz Kılıçer, Adana Büyükşehir Belediyesi 75.

İstanbul Moda’daki atölyesinde çalışmalarını sürdüren başarılı ressam Yavuz Kılıçer, Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde 7. kişisel sergisini açtı.

Ressam Yavuz Kılıçer’in imzasını taşıyan ve Adanalı sanatseverlerden yoğun ilgi gören kişisel resim sergisinin 22 Nisan Salı gününe kadar açık olacağı bildirildi.

Bu güne kadar İstanbul’da 4, Mersinde bir, Adana’da ise bu hafta Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisinde açtığı 2. sergi ile birlikte 7 kişisel sergiye imza attığını belirten Ressam Kılıçer, “Ayrıca gerek yurt içinde gerek yurt dışında birçok karma sergide resimlerim yer aldı. Yurt içerisinde İstanbul, Çanakkale, Mersin, İzmir’de yurt dışında ise Portekiz ve Yunanistan’da da karma sergilere de katıldım.” dedi.

Adana’da 2. kişisel sergini açmasında bu şehri çok sevmesinin ve çocukluk, gençlik yıllarının burada geçmesinin büyük etken olduğunu ifade eden Kılıçer, “Bu şehri seviyorum! Uzun zamandır burada sergi açmak istiyordum. Geçen sene ve bu hafta açtığım sergiyle birlikte Adana’da 2. kişisel sergimi sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Adanalılarda oldukça ilgi gösterdiler. Benim çocukluk ve gençlik çağım Adana’da geçti. Bu sergimde o yılları anlatan resimler yer alıyor. Örneğin eskiden Adana’da insanların birçoğu işe bisikletle gidip gelirlerdi. Burada da onu anlatan bir resmim yer alıyor.” diye konuştu.

Kendine özgü bir tekniği olduğunu kaydeden Kılıçer, “Ben figür çalışıyorum. Figürlerin sağlam olmasını istiyorum. Günümüz sanatına daha yatkınım. Peyzaj ve manzara gibi çizimler yapmıyorum. Çok fazla klasik ya da modern değil, biraz metafizikle orantılı resimler çiziyorum. Farklı bir tekniğim olduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.