Reşit Akçay: Yusuf’u istiyoruz

Reşit Akçay: Yusuf’u istiyoruz

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay Yusuf Erdoğan’ı istediklerini belirtirken Aykut Kocaman’a da Konyaspor’da yaptığı işler için büyük övgüde bulundu

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, geçen sezon takımın başında olan meslektaşı Aykut Kocaman’ın çok kaliteli bir iş çıkardığını, kendisine teşekkür etmeleri gerektiğini söyledi. Bayram tatili için memleketi Trabzon’da bulunan Akçay, yaptığı açıklamada, Osmanlıspor’dan ayrıldıktan sonra iyi organize olmuş bir altyapı projesiyle karşılaşmadığını belirtti. İzmir temsilcisi Karşıyaka’nın teklifini değerlendirmek üzereyken Atiker Konyaspor’dan daha cazip bir teklif geldiğini belirten Akçay, "Tüm altyapı ve pilot takımıyla organize olabileceğimiz bir projeyle Konyaspor, bize daha cazip geldi. Sundukları çalışma ortamının kalitesi ve öncelikle başkan ile yönetim kurulunun bu vizyona bakış açısı bizi Konya’ya yönlendirdi." ifadelerini kullandı.

AYKUT HOCA ÇOK KALİTELİ BİR İŞ ÇIKARMIŞ

Akçay, meslektaşı Aykut Kocaman’ın geçen sezon Atiker Konyaspor ile elde ettiği başarılara değinerek, şunları kaydetti: "Aykut hoca çok kaliteli iş çıkarmış. Kendisine teşekkür etmeliyiz. Ortaya çıkan takımın hem güçlü artıları hem de negatif yanları var. Güçlü artıları daha fazla bir takıma gidiyoruz. Özellikle saha duruşu ve kompakt yapıda oynamaya çalışması, ikinci ve birinci bölge oyun kalitesi oldukça iyi. Üçüncü bölgedeki hareketlilik konusunda belki katkılarımız olacak ve bir değişime gideceğiz. Bu nedenle Konya’da özellikle kendi anlayışımızı ve kendi vizyonumuzu, en kısa zamanda hedefe giden ve atak sonlandırmaya yönelik oyun felsefemizi uygulamak biraz zor olacak. Bununda üstesinden gelmeye çalışacağız."

"6 NOKTA TRANSFER YAPMAYI PLANLIYORUZ"

Deneyimli teknik adam, yeşil-beyazlı ekibe 6 nokta transfer yapmayı planladıklarını bildirdi. Akçay, "Toplamda 6 nokta transfer yapmayı planlıyoruz. Sözleşmesi biten oyuncularla yollarımızı ayırdık. Takım mühendisliği konusunda çalışıyoruz. Hem ekonomik olarak kulübümüze uygun transfer politikası izliyoruz hem de oyun formatımıza uyum sağlayacak oyuncular üzerinde duruyoruz. En önemlisi Konyaspor’da oluşturulan karakter kalitesini bozmamaya da dikkat ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu. UEFA Avrupa Ligi’nde Atiker Konyaspor’un karşısına çıkacak rakiplerin yüksek kaliteye sahip olacağının altını çizen Akçay, "İki yıldan beri Aykut hocayla tecrübe içerisinde olan bir Konyaspor var. Biz de bir teknik adam olarak deneyim yaşamışız. Bunları birleştirip bir enerji oluşturabilirsek bir sürpriz yapabiliriz. Transfer politikamızı sağlıklı yapıp, o ligin kalitesini yakalayabilecek organizasyon sağlayabilirsek, bunu başarabiliriz." şeklinde görüş belirtti.

TAKIMDA BİR DERİNLİK OLUŞTURMALIYIZ

Mustafa Reşit Akçay " Bizim antrenörlük hayatımız boyunca bir oyun felsefemiz oldu. Bunu Konyaspor’da da yerleştirmek istiyoruz. İkinci ve üçüncü bölge oyuncularında daha kreatif ve hızlı oyuncular konusunda bir arayışımız var. İyi bir stoperle de anlaşabilirsek iyi olacak. Transfer sadece sizi istekleriniz doğrultusunda gelişmiyor. Bir sürece bağlı oluyor. Bazı transfer çalışmaları ağır gidiyor olabilir. Sebebi en azından üçüncü sırada yazdığımız oyuncularla buluşabilmektir. Üç kulvarda yarışacağız. Takımlar bir derinlik oluşturmak zorunda. Takım mühendisliği yaparken, bu derinliği büyütmek istiyorsunuz. Ama oyuncuların mutsuzluğuyla da karşılaşıyorsunuz. Sayı artarken mutsuz oyuncu sayısı da artmamalı. Kadro kaliteniz yüksek olmak zorunda. Zor bir iş yapıyoruz. Takımı lige hazırlamaya çalışıyoruz. O yüzden dikkatli gidiyoruz. Süper Kupa maçına kadar hazır olmak zorundayız. Yönetim ve sportif direktörle birlikte çalışıyoruz. İlk kampta tüm transferler olmayabilir. Fakat ; Avrupa’daki kampımıza kadar herkes yetişmiş olsun istiyoruz. İnşallah transferleri gereken zamana kadar yetiştirmiş olacağız".

"YUSUF ERDOĞAN İLE İLGİLENİYORUZ"

Trabzonspor’dan Yusuf Erdoğan’a talip olduklarını belirten tecrübeli teknik adam, "Konyaspor olarak Yusuf Erdoğan ile ilgileniyoruz ancak Yusuf’un bize bakış açısını bilmiyoruz. Kendisiyle konuştuk, bizden süre istedi. Sanırım İstanbul ile ilgili düşüncesi daha yoğun. Saygı duyuyoruz. Çünkü yaşamı ve seçim hakkı onundur. Bizim ona destek olmamız gereken günlerdir. Çok yetenekli bir oyuncunun kaybolmadan, tekrar Türk futboluna geri dönmesini sağlamalıyız." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.