Resepsiyonda Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Tepki

Resepsiyonda Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Tepki

MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis'in açılış resepsiyona kurmaylarıyla birlikte ilk gelen parti genel başkanı oldu. Bahçeli uzun süre kaldığı resepsiyonda, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la da kısa süre...

MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis'in açılış resepsiyona kurmaylarıyla birlikte ilk gelen parti genel başkanı oldu. Bahçeli uzun süre kaldığı resepsiyonda, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la da kısa süre sohbet etti. Akdoğan, Bahçeli'nin yeni yasama yılını kutlarken, Başbakan Davutoğlu, “Tezkere konusundaki tavrınız için teşekkür ederim.” dedi. Davutoğlu ile Bahçeli, bir süre Kırım Türkleri üzerine de konuştular.

BAHÇELİ'DEN ODA TEPKİSİ

Bahçeli, gazetecilerle yaptığı sohbette ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in, Genel Kurul Başkanlık Divanı arkasındaki odada dinlenmesine tepki gösterdi. Bahçeli, “Buraya milletvekilleri, bakanlar davetli. Milleti temsil eden kimseler burada bulunuyor. Oysa bir odaya geçildi. Milletin asli unsuru olmasam terk ederdim. Sezar gibi ayrı bir odaya çekilmek yakışık almadı. Bu devleti her şeyi ile tahrip ettiler, bu da başka bir örneği. Kapıya da iki koruma koymuşlar kimse girmesin diye. Demokrasi açısından yakışık almadı.” diye konuştu. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan odadan çıkıp, resepsiyondan ayrılırken ise arkasını dönerek gazetecilerle sohbet etti. Bahçeli bir süre yanına gelen Çiçek'le de sohbet etti. Çiçek'e de Bahçeli'nin protestosu soruldu. Çiçek, “Ayrı bir yerde olmak sözkonusu değil. Birkaç dakika dinlendiler” yanıtını verdi.

Resepsiyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Resepsiyondan liderlerden ilk önce ise Kılıçdaroğlu ayrıldı. Resepsiyonda Meclis şeflerinin süslemeleri de büyük ilgi gördü. Balkabağı ve karpuzdan yapılan heykeller, dikkat çekti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.