Replika Saat, İmitasyon ve Efe Saat

Replika Saat, İmitasyon ve Efe Saat

Bu üç kelimede aslında aynı anlamı ifade eden farklı sözcükler, her biri aslında ürün kopyası anlamına gelmektedir.

Bu üç kelimede aslında aynı anlamı ifade eden farklı sözcükler, her biri aslında ürün kopyası anlamına gelmektedir. Özellikle  bundan 20-25 yıl öncesinde Uzakdoğu merkezli üretim firmalarında yapımı gerçekleştirilen bu saatler farklı kalitelerde olabiliyor. Tıpkı bir beyaz eşya ya da televizyon gibi C değerinden başlayarak A+ değerlerine hatta daha da fazlasına ulaşabiliyor.  ya da replika da diyebiliriz fark etmez orijinal saatlere göre daha az maliyete ve satış fiyatına sahip oluyor. Hatta orijinal saatler ile bu saatler arasında görsellik açısından pek bir fark bulunmuyor hiç bulunmuyor da diyebiliriz, orijinal saatin üretici firmasının bile zor anlayacağı  ve diğerleri bu yönleriyle saat severlerin sürekli ilgisini çeker.

Bu saatlerin 90’lı yıllardan beri piyasada olduğunu düşünürsek ve saat sektöründeki önemini kavrarsak ne kadar değerli olduklarını anlayabiliriz. Yani bunca senedir hala üretimi gerçekleştirildiğine göre orijinal saatlerin aşırı fiyatları bu ürünlerin ortaya çıkma gereksinimini doğurdu. Böylece orijinal fiyatlarına bakılarak 100-200 TL’ye alınmasına gereken bir saatin 25-50 TL gibi fiyatlarda aynı şekli ile alınması sağlandı ve sağlanmaya da devam ediliyor.

Replika, eta ya da imitasyon saatlerin bir taklit ürünü olmaları kalitesiz oldukları anlamına ya da garantisiz satılan ürünler oldukları anlamına gelmiyor. Çünkü bu şekilde yani garantili kopya saat birçok firma mevcut bunlara dikkat ederek alışveriş yapmanızı öneririz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum