Renault Kadjar Haziran'da Türkiye'de

Renault Kadjar Haziran'da Türkiye'de

Renault Kadjar, Cenevre Otomobil Fuarı’nın en fazla ilgi gören yeniliklerinden biri oldu.

Renault kompakt crossover modeli Kadjar’ı Cenevre’de görücüye çıkardı. Markanın Çin’de üreteceği ilk modeli olan Kadjar, Renault-Nissan ittifakının CMF C/D platformu üzerine geliştirilmiş.

HAZİRAN AYINDA TÜRKİYE'DE

Cenevre Otomobil Fuarı’nda aynı zamanda “Renault, Passion for life” imzasını da tanıtan marka, crossover pazarında önemli bir oyuncu olması beklenen Kadjar’ı Haziran ayından itibaren Türkiye pazarına sunacak.

SUV, Sport Tourer ve lüks segment modellerin en iyi özelliklerini bir araya getirdiği açıklanan Kadjar, 4x4 ve 4x2 versiyonlarıyla sunulacak.

Zorlu zemin koşulları için geliştirilen Extended Grip sistemine sahip olan Kadjar, günlük kullanımı kolaylaştıran bazı dikkat çekici sürüş yardımcılarıyla da donatılmış. ‘Eller-serbest’ park etme özelliği, geri görüş kamerası ve yakıt tasarrufu sağlayan Stop & Start sistemine sahip olan crossover’da, sezgisel ve kişiselleştirilebilir bağlantı imkanı sağlayan Renault R-Link 2 multimedya sistemi de sunuluyor.

7 İNÇ EKRANLI NAVİGASYON

Akıllı ve sezgisel grafiklere sahip ara yüz ise tıkla-ve-sürükle ikonları, kaydırma ve yakınlaştırma işlevleri sayesinde tabletleri anımsatan 7 inçlik ekrana sahip R-Link 2 sistemi navigasyonu, telefonu, uygulamaları ve radyoyu kontrol etmek için ses tanıma özelliğini de bünyesinde barındırıyor. Kadjar’ın donanım listesindeki güvenlik kalemleri de dikkat çekici. LED ‘Pure Vision’ modülü, viraj lambaları, Aktif Acil Durum Frenleme Sistemi (AEBS), Şerit Takip Sistemi, Kör Nokta Uyarısı ve Yokuş Kalkış Desteği bu kalemler arasında yer almakta.

ÜÇ FARKLI EKONOMİK MOTOR SEÇENEĞİ

Renault’nun yeni crossover’ı, sürüş zevkini düşük yakıt tüketimiyle birleştiren downsizing yaklaşımının birer ürünü olan Energy serisi motorlarla donatılmış. Kadjar’daki tüm motorlar Stop&Start sistemine ve frenleme enerjisini depolama özelliğine sahip. Listede iki dizel ve bir de benzinli motor seçeneği mevcut: Renault-Nissan İttifakı’nın en çok satan motoru olan Energy dCi 110, 99 g/km'lik emisyon değeri ve karma NEDC döngüsündeki 3.8 lt/100 km'lik yakıt tüketimiyle, Kadjar’ı segmentinin en ekonomik modellerinden biri yapıyor. 6-ileri manuel şanzımanla sunulan Energy dCi 110, aynı zamanda 6-ileri otomatik EDC şanzımanla da alınabilecek. Kadjar’ın hem iki hem de dört tekerlekten çekişli versiyonlarında yer alan Energy dCi 130 motoruysa, 6-ileri manuel şanzımanla kombine edilmiş. Kadjar’ın 130 beygir gücündeki Energy TCe benzinli motor seçeneği de yine 6-ileri manuel şanzımanla eşlenmiş.

Cenevre Otomobil Fuarı’nda Kadjar’ın X-Mod ve Bose® versiyonları da sergileniyor. Kadjar Bose® adından da anlaşılacağı gibi akustik bir müzik deneyimi vaat ediyor. Kadjar Bose®’de full LED farlar, parlak siyah dış dikiz aynası kapakları, 19-inçlik elmas efektli alaşımlı jantlar, çamurluklarda Bose® arması ve kapı eşiklerinde de logo yer alıyor.

17 İNÇ ÖZEL JANTLAR

X-Mod versiyonu ise Zen ekipman düzeyini temel alıyor. Kadjar X-Mod, tavan barları, Mineral Grisi ve 17 inçlik özel jantlarla sunuluyor. İç mekânda ise özel döşeme, kapı kolları ve ön panel kaplamasında özel dikişlere yer verilmiş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.