Rektörlerin İsrail Kınaması Mevlana Üniversitesi’ne Haber Verilmemiş

Rektörlerin İsrail Kınaması Mevlana Üniversitesi’ne Haber Verilmemiş

Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, bildiride üniversitenin imzasının olmadığına yönelik haberlere tepki gösterdi. Rektör Yalçınöz yaptığı yazılı açıklamada 111 Rektörün ortak İsrail’i kınayan ortak bildiri...

Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, bildiride üniversitenin imzasının olmadığına yönelik haberlere tepki gösterdi. Rektör Yalçınöz yaptığı yazılı açıklamada 111 Rektörün ortak İsrail’i kınayan ortak bildiri için Mevlana Üniversitesi’ne bilgi verilmediğini söyledi.

İsrail’in Gazze’de yaptığı saldırıyı kınayan 111 rektörün ortak bildirisinde, Mevlana Üniversitesi’ne haber verilmediği ortaya çıktı. Rektör Yalçınöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kamuoyu tarafından bilinmelidir ki bu bildiri için Üniversitemiz bilgilendirilmemiş ve konu maalesef basından öğrenilmiştir. Mevlana Üniversitesi’nin İsrail’in Filistin’e olan saldırılarına karşı tutumu gayet açıktır. Her zaman dualarımızda olan Gazze halkının yanındayız. Basın mensuplarının basın ahlakına uymayan bir şekilde, bizden bilgi almadan insafsızca gazete, televizyon ve internet sayfalarından üniversitemiz aleyhine yaptıkları haberleri üzüntüyle takip ediyoruz. Mevlana Üniversitesi olarak İsrail’in bir insanlık suçu işlediğini bulunduğumuz her ortamda dile getirmiş ve yapılması gereken tüm adımlarda yer alacağımızı ayrıca ifade etmekteyiz. Vicdanlı basın mensuplarının aynı şekilde bu bildirimizi gazete, televizyon ve internet sayfalarında yayınlamaları ümit eder, kamuoyuna saygılarımı sunarım."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.