Rektör Orbay: Öğretim Üyesi Sayımızı Yüzde 176 Artırdık

Rektör Orbay: Öğretim Üyesi Sayımızı Yüzde 176 Artırdık

Amasya Üniversitesi'nin 2014-2015 eğitim öğretim yılı akademik yıl açılışı törenle yapıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, ''Son yıllarda birçok şehrimize yeni üniversiteler...

Amasya Üniversitesi'nin 2014-2015 eğitim öğretim yılı akademik yıl açılışı törenle yapıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, ''Son yıllarda birçok şehrimize yeni üniversiteler açıldı ve bunun olumlu yansımalarını Amasya'da hep beraber görüyoruz.” dedi.

Rektör Orbay, Amasya Üniversitesi’ni diğer üniversitelerden ayıran en temel özelliğin akademik ve idari personeliyle el ele verip sanayici, işadamı, esnaf ve tüm paydaşlarla saha araştırması yaparak istihdam odaklı büyümeyi kendisine hedef edinmeleri olduğunu söyledi.

Değişen ve gelişen dünyaya entegre olmak adına 2006 yılında 27 olan program sayısını 2014-2015 akademik yılı itibariyle program 84'e çıkardıklarını kaydeden Orbay, “2006 yılında lisansüstü eğitim programımız yokken bugün 18 lisansüstü programımızla öğrencimizin karşısına çıkıyoruz. Bu programlardan 4 tanesi ise doktora programıdır. Açtığımız programlarda nitelikli eğitim sağlayabilmek için öğretim üyesi ve elemanı sayımızı kurulduğumuz 2006 yılından bugüne yüzde 176 artırdık.” diye konuştu.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ise "Üniversitemiz kendisini Amasya’nın tarihinden, kültüründen, sanayisinden, tarımından, sivil toplum kuruluşlarından, meslek odalarından, kamu kurum ve kuruluşlarından uzak tutmadan, onlarla kaynaşıp, bütünleşerek geliştirmektedir. Zaten artan öğrenci sayısıyla ve öğrenci profilinin değişmesiyle de Amasya Üniversitesi bunu bize gösteriyor. Burada 18 ayrı ülkeden 65 yabancı uyruklu öğrenci eğitim almaktadır. Bu durum yeni kurulan bir üniversite için çok önemli mesajlar içermektedir. Bu demektir ki ilerleyen yıllarda bu sayı artacaktır. Demek ki Amasya Üniversitesi, sadece bir il, bir bölge üniversitesi değil, uluslararası boyutları da olan bir kurumdur." ifadelerini kullandı.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise Amasya Üniversitesi’nin tüm birimleriyle halkla bütünleştiğini ve bunun da başarıyı arttırdığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı 2014-2015 akademik yılının ''Kültür ve Sanat Mirasımızı Doğru Okumak'' konulu ilk dersini verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.